perkosan adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Altına beton blok koyarak ya da metal veya ahşap platform yaparak konteyner koy. Emsal varsa (ki var demişsin) bir şey olmaz. Emsal dediğim yanda örnek o şekilde yapılmış ev varsa yıkmaya da gelseler örnek gösterirsin.
impalanci adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
belediyeden belediye göre değişiyor normalde yasak yıkılır
tiny yapıyorsun ruhsatlı plakalı veranda yaptın diye gelip verandayı yıkan belediye bile var
keskin41 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Hocam Kandıra'lıyım, biz de zamanında araştırdık. Belediyeler ses çıkarmıyor şikayet olmadıkça. Köylerde çoğu ev bu şekilde yapılıyor. Herkes birbirine gebe olduğu için de şikayet olmuyor. Bu zamana kadar kimseden duymadım yıkılma olayını.

En garanti işlemi şu şekilde yapabilirsiniz. Tarlada %5 imar oluyor. %5'e göre proje çizip, zemini büyütecek şekilde bırakıyorsunuz. Her şey bittikten sonra oda oda büyütüyorsunuz evi (:

Bahsettiğiniz kişi İmar affından yararlanmadıysa bahsettiğim gibi resmileştirme yapmış olabilir ya da 4-5 yıl öncesine kadar muhtarlarda bi defter olayı vardı. Siz evi kaçak yapıyorsunuz, muhtar o deftere orada ev olduğunu işliyordu. Sonra belediyeye işleniyordu. Sonrasında bu olayı kaldırdılar. Muhtarla görüşmeniz sağlıklı olur.
EfeHan adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Tiny house yaparsanız bişi olmaz hocam.
Hocam çok sevindim oradan birinin yorum yapmasına. Hocam yandaki dayı bana dediki benim arsada %5 imar var, ben arsamı alırken belediyeye sordum hem dayınınkini hem kendiminkini %5 filan yok dedi belediye, ama o dayı yapmış yani, bu arada yolun karşısında muhtarın arsası var, elektrik panosu koymuş su saatini takmış konteyner a yan arsaların da hepsi panoları komuşlar su boruları var çkemişler ama boş arsa. Durum böyle. Muhtar acaba arıza çıkarır mı yabancıyız diye ya da hiç muhtara demeden kendimiz yapsak nolur acaba