mısırda iki tür tatil var birincisi şam el şeyh tarafında antalya'ya alternatif bir deniz tatili. su altı dalışı, safari, paraşüt gibi aktiviteleri türkiyeden daha uyguna yapabilirsiniz burada.
ikincisi klasik tur dediğimiz eski mısır tarihinin ağırlıklı olduğu bölgelerde tarih turu.
Türkiyeden genel olarak yüzde elli ucuz diyebiliriz. Bazı ürünlerde çok daha fazla uygun. Temizlik konusuna çok takılmıyorsanız 3-4 yıldızlı oteller işinizi görecektir.
İnsanlar para için yalan söylerler fakat türkiyeyi baz alırsak bir taksici 100 cüneyh yerine 200 cüneyh alır 15-20 km lik bir yolda ki buda türkiyeye göre gene çok uygundur. en çok taksi konusunda problem yaşayabilirsiniz ama taksi uygulamaları olduğu için o konuda problem yaşamazsınız
İnsanlar çok sevecen ve saygılıdır genel olarak. Irkçılık diye bir şey yok. Onları hakir görmeyide uygun bulmuyorum. Fransa bu ülkeleri sömürerek, çalarak ahlaksızlığın, haysiyetsizliğin en büyünü yaparak bir yerlere geldiyse öyle medeniyetin dibine kibrit suyu dökmek lazım. Turist rehberliği geçmişi olan birisi olarak bir Mısırlılardan genel olarak hoşlanmasamda bir Fransızlardan benim için daha iyidir diyebilirim.
Gezilecek yerler konusunda ise çok fazla alternatifiniz yok. FAkat tarihi alternatifler çok fakat coğrafi anlamda bildiğiniz düz çöl. Yukarıda bahsettiğim aktiviteleri yapabilirsiniz.
Mısır ve Mısırlı insanlardan bahsederken şunu gözönünde bulundurmak lazım. Milattan önce Romalılar mısıra ayak bastı o gün bu gündür kimliklerini ve karakterlerini bulacak bir fırsatları olmadı. Gelen sömürdü giden sömürdü. Şu anda sömürülmeye, körfez ülkelerine ucuz iş gücü olarak çalışmaya devam ediyorlar.
Denildiği gibi temiz bir ülke değil genel olarak. Bununda zenginlik ve çöl ikliminin kültürlerine verdiği etki söz konusu. 2500 tl nin asgari ücret olduğu bir ülkeden bahsediyorsunuz. bir hafta arabayı caddede bırakın kumdan araba görünmüyor. Velhasıl Mısır'ın olumlu ve olumsuz bir çok tarafı var. Fakat bu tarafların hepsinin kendi içinde sebepleri var. Kızılderililer için ABD ne ise Afrika içinde avrupa o oldu 2 bin yıl.
Nihayetinde dünyanın tek harikasını görebileceğiniz piramitlerde mısırda. Malum diğerleri artık pek ortada yok. Bağdata gittiğinizde asma bahçelerini görmeniz pek mümkün değil. Ama Keops piramidi ayakta ve sizi bekliyor.
gidiş geliş 6-7 bin uçak bileti, masrafınız da türkiyedeki herhangi bir yeri ziyaret etmenizden daha pahalı olmaz. iyi eylenceler.