Kimse bahsetmemiş ama iki yıllık kazanmışsın, Bilgisayar Mühendisliğinde, daha ağır matematik fizik dersleri alacaksın bunun için temelin var mı, sadece yazılım derslerinden ibaret değil BM, ayrıca iki yıllık bölümdeki yazılım dersi ile bilgisayar mühendisliğindeki dersler aynı düzeyde mi? O dersleri sayıp saymayacaklarını sordun mu ilgili bölümlere? Örneğin biz lisede türev integral görmüştük, üniversitede ise bizim gördüğümüz türevi hoca bir haftada bitirmişti Sakarya üniversitesi hakkında bilgim yok, sadece araştırman için yazıyorum.

Yazılımcı olarak çalışmayı düşünüyorsan, BM veya YBS bölümleri 2 yıllıktan daha itibarlı. Fakat BM veya YBS arasında işverenler direk bir tercih yaparlar mı bilmiyorum(birinin diğerine bir üstünlüğü var mı anlamında), daha çok bilgi birikimine, bireysel yeteneklerine bakacaklardır ama bu konuyu da insan kaynakları uzmanlarına danışman daha doğru olur, işe alanlar onlar.

Anlattıklarından benim tavsiyem YBS olur, BM'de matematik fizik vs kasacağına YBS'de okulda varsa okulda, yoksa dışarda iyi bir İngilizce öğrenmen olur. Tabi illa mühendis olacağım diyorsan o da olur ama BM direk yazılım mühendisi yetiştirmiyor.