Ayrıca ben daha önce klima yetkili servisi çağırdım hemde bir kaç firma hepsi 12.000 btu hesapladı ben gidip 18 k btu aldım fakat keşke 24000 btu alsaymışım diyorum
Çünkü ben kendim hesapladığımda 18 btu bulmuştum fiyatına göre 18k btu aldım ama keşke 24 alsaymışım diyorum çünkü klima firmalarının hepsi 12000 yeter diye hesapladı burası için fazla bile dedi
Bu konuda ben de öyleyim, gelince sanki bomboş bir alanmış gibi ya da evin hikayesini durumunu bilmeden herkese aynı şeyi öneriyorlar. Kimisi 1. kat kimisi böyle güneş görüyor. Ezbere konuşuuyorlar resmen.
Evin en üst katta olması ve güneş gören cephelerde olması biraz sıkıntı. Diğer odaların buz gibi olmasını beklemiyorsanız yeterli olur fakat şunu da unutmayın klima diğer odaların sıcaklığına göre değil iç ünitenin bulunduğu alanın sıcaklığına göre çalışır, yani hol hızlıca soğuyacaktır ve ayarladığınız sıcaklığa hızlıca ulaşılacağından klima devrini düşürecektir bu esnada diğer odalar ısınmaya başlayacaktır holün sıcaklığı tekrar yükselince tekrar devri arttıracaktır. Özetle hol daima soğuk kalırken diğer odalarda istenilen sıcaklıklara ulaşamayabilirsiniz ama odaların sıcağını kıracaktır. Bu söylediğim devir olayı klima iyi bir inverter klimaysa geçerlidir, dandik bir markanın inverter klimasıysa ya da standart tip bir klima ise klima devirlenmek yerine sürekli dur kalk yapacaktır bu da ilk senaryoya göre çok daha yüksek elektrik faturası ve verimsiz bir soğutma olarak geri döner.
Bu konuda klimaların modlarına bakıyoruz hocam, termometre mantığında değilde örneğin ben 20 C 'ye ayarlayacağım ben ayarı değiştirene kadar ya da kapatana kadar çalışacak.
GENEL :
İşte bu durum kafamı bulandırıyor, yorumların ilk başına bakın ben ilk okuduğumda 24KBTU yeterli sanırım diye fikir üretirken devamında olaylar değişiyor. Bu işin eziyet olması en büyük endişem. Diğer en mantıklı olan ise 12K'lık salona 9K'lık ise bir odaya almak gibi duruyor ama burada resmen bencillik oluyor gibi durum doğuyor çünkü odanın birince ben diğerinde annem babam var. Salon sabit olsa ya onların odaya ya benim odaya konulacak burada da resmen sıkıntı doğuyor. İşin içinde indikçe gördüğünüz gibi fikirler hep değişiyor
.