Yazılım mühendisliğinin ders içeriklerine hakim misiniz? Çünkü ne kadar adı yazılım mühendisliği de olsa tüm mühendisliklerde ilk sene dersler aynıdır. Yakın arkadaşlarımdan bazısı mezun oldu bazısı da halen okuyor verdiğim basit c kodunu bile çıktıyı bulamıyorlar yani bu dediğiniz tüm bölümlerde aynıdır temel dersler verilir geliştirmek size kalır. Açıköğretim diplomasının üzerinde açıköğretim fakültesi yazar iş bulma imkanını hayli bir zorlaştırır.
Derslere mükemmel hakim olmasa da geçmişte yaptığım tercih sebebiyle araştırdım. Alaylı yazılımcılık devrindeyiz, bir çok firmanın iş ilanlarını inceleyin, ilanlarda "No computer science or related education is required." yazdığını veya çoğunda direkt olarak istenilen bilinmesi gereken yetkinlikler yazıyor.
Artık mühendis bölümünden mezun biri aramıyoruz. Alanında yetkin kişiler olması yeterli kafasında çoğu firma.
Çoğu ilanda da şunu göreceksiniz, üniversitenin ilgili alanlarından, benzer alanlarından mezun.
2 yıllık Bilgisayar Programcılığı diploması var, Yönetim bilişim sistemleri ile lisans diploması olacak. Kalanı ise kendisinin geliştirme tarzı ve düzeyinde hocam.
YBS diploması mükemmeller yaratmayacak veya bilgisayar mühendisliği diplaması, sadece lisans öğrenimi görmüş, verilen görevleri yerine getirebilir bir insan olarak gözükecek. Kalanı bilgiye dayalı