k3Rem adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Evet bunu ben de düşündüm fakat şöyle bir durum var, sakarya üniversitesi düşünüyorum ve hangi bölüm olursa olsun dgs ile geçişte 3. sınıftan başlatıyor, ben bilgisayar mühendisliği kazanmam halinde 1 sene de kendim uzatacağımı hesapladığım için bölümü 2 değil de 3 senede bitiririm diye düşündüm YBS geçersem daha kısa sürede mezun olacağım fakat aynı zamanda yazılım derslerinin çoğundan da muaf olacağım bu yüzden YBS okumak çok işime yarar mı emin değilim, YBS yerine seneye bir daha sınava girip bilgisayar mühendisliği kazanmam halinde 3 senede bitirebileceğimi ve aynı zamanda bilgisayar mühendisliği okumanın bana bir şey katacağını düşünüyorum, henüz net karar veremedim yanıt için teşekkürler.

Kendi fikirlerim:

Üniversite okumanın sana katacağı çok çok çok az şey var. YBS'de okusan bilgisayar mühendisliği de okusan alacağın verim çok az. Mühendislik de neden az fikrimce ve yakın arkadaşlarım birebir aynı konuda Antalya Bilgisayar mühendisliği bölümüne geçti. Son sınıf, aşırı zor, aşırı zaman kaybı keşke YBS okusaydım da bu zaman bana kalsa ve kendimi geliştirseydim. Fizik, matematik uğraşmaktan yazılım alanına, bilgisayar dilleri alanına fırsat kalmıyor şeklinde konuştu. Kendisi bu konuda çok pişman. Saçma dersler ile uğraşmaktan kendini geliştiremeyeceksin. Mezun olduğunda ise diğer insanlar gibi mühendis olsan da diplomalı bir işsiz olarak hayata merhaba diyeceksin.

Bence bunun yaşanmasından da YBS yerleşip ful odak zorlanmadan okulu bitirip, bu süreç içerisinde temelden C# eğitimleri ile başlayıp Backend alanına yönlenirdim. Bu geleceğini planlama konusunda sana çok daha fazla bilgi katabilir.