Seneye 2.sınıftan başlayacağım şeklinde düşünmüşsün fakat, hazırlık gerektiren bir üniversite tercih edersen işin çok uzun sürecek önünde ortalam bir 5 yıl olacak. Çoğu dersin denk gelmeyecek ve saydıramayacaksın. Bu aklında olsun. YBS geçerken pc programcılığından geçişte direkt 3.sınıfmış gibi başlayacaksın. Bilgisayar mühendisliği güzel fakat çok gereksiz ders ile dolu olacak. Staj zorunluluğun, hazırlık geçmen, bir ton uğraş. Ve dersler seni fazla zorlayabilir. 2 yıl sonra "ulan keşke ybs okusaydım da şu kadar saçma dersler ile uğraşacağıma yazılım dili öğrenseydim" diyeceksindir diye tahmin ediyorum.
Umarım güzel bir hayatın, güzel tercihlerin ve güzel bir geleceğin olur. Başarılar dilerim.
Hatta YBS'yi örgün okumaktansa Eskişehir Anadolu Üniversites Açık öğretim yazıp hiç vakit kaybetmeden kendinizi geliştirme fırsatı da bulabilirsin.
Yazılım mühendisliği diyeceksen bu dediklerim için aynı düşüncede değilim. Yazılım mühendisliği ++
Çok doğru şekilde anlatılmış. Bir iki eklemede ben yapmak isterim.
Baktığımız zaman artık mühendislik diplomasınında pek birşeyi kalmadı çünkü herşeyin mühendisliği var ve herkes mühendis. İş ilanlarına baktığımızda ybsde artık kabul görmeye başlıyor. Ama burada iş tamamen mühendislik derslerinin ağırlığına sahip olmamayı avantaja çevirip kendini geliştirmekte bitiyor.