karakaya26 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Seneye 2.sınıftan başlayacağım şeklinde düşünmüşsün fakat, hazırlık gerektiren bir üniversite tercih edersen işin çok uzun sürecek önünde ortalam bir 5 yıl olacak. Çoğu dersin denk gelmeyecek ve saydıramayacaksın. Bu aklında olsun. YBS geçerken pc programcılığından geçişte direkt 3.sınıfmış gibi başlayacaksın. Bilgisayar mühendisliği güzel fakat çok gereksiz ders ile dolu olacak. Staj zorunluluğun, hazırlık geçmen, bir ton uğraş. Ve dersler seni fazla zorlayabilir. 2 yıl sonra "ulan keşke ybs okusaydım da şu kadar saçma dersler ile uğraşacağıma yazılım dili öğrenseydim" diyeceksindir diye tahmin ediyorum.

Umarım güzel bir hayatın, güzel tercihlerin ve güzel bir geleceğin olur. Başarılar dilerim.
Evet bunu ben de düşündüm fakat şöyle bir durum var, sakarya üniversitesi düşünüyorum ve hangi bölüm olursa olsun dgs ile geçişte 3. sınıftan başlatıyor, ben bilgisayar mühendisliği kazanmam halinde 1 sene de kendim uzatacağımı hesapladığım için bölümü 2 değil de 3 senede bitiririm diye düşündüm YBS geçersem daha kısa sürede mezun olacağım fakat aynı zamanda yazılım derslerinin çoğundan da muaf olacağım bu yüzden YBS okumak çok işime yarar mı emin değilim, YBS yerine seneye bir daha sınava girip bilgisayar mühendisliği kazanmam halinde 3 senede bitirebileceğimi ve aynı zamanda bilgisayar mühendisliği okumanın bana bir şey katacağını düşünüyorum, henüz net karar veremedim yanıt için teşekkürler.