Herkese genel ekleyeyeyim arkadaşlar. (Şimdiden teşekkürler.)
Bina 3 katlı ve en üst katındayız. Ayrıca 4 tarafı da açık yani sürekli güneşe maruz kalabiliyoruz. O yüzden standart düşüncede gerekli btu'den biraz daha fazla gerekiyor diye düşündüm.
Çok rahat soğutur, 18lik ile tüm evi yarım saatte stabil hale getiriyoruz.
İşte hocam bakıyornuz netten m2 / 2.2 x 1000 diyorlar o da 40 K küsür BTU ediyor.. Hani boş olsa ben hemen soğutuyor diyorum ama odalar var ya.
12lik Daikin aldım bir ay önce. Birkaç odanın sıcaklığını kırabiliyor ve daha yaşanılacak bir dereceye getiriyor İzmir'de. Muhtemelen 24lük harikalar yaratacaktır.
Hocam Daikin evet en iyisi ama fiyatı pahalı benim için.
24k lık klimayı koyduğunuz holun duvar uzunlugu kac metre eger hol kücükse 24k klima sürekli dur kalk yapıcaktır bilginiz olsun
Koyduğum yerden karşıya kadar 4 Metre boşluğu var. Şimdi sizin için ölçtüm hocam. Dur kalk olayını bilmiyorum yeterli olur mu sizce (Genişliğide 2 metre +-)
Ben bir tek salonun olduğu yer nedeniyle emin olamadım ama konunun BTU ile ilgisi yok. Ters açıda kalıyor gibi. Çünkü BTU değeriniz aşırı yüksek. Biz 9k BTU 'luk cihaz aldık ofise. Sizin salon diyebileceğiniz bir yerde kurulu. WC kapısı sürekli kapalı. Ofisi soğutma konusunda mükemmel. Isıtma performansını da kışın deneyimleyeceğiz. Ben de sıkıntı yaşayacağınızı düşünmüyorum.
Hocam ya 1 tane 24K alacağız ya da 1x 12K + 1x9K (biri salona biri bir odaya) böyle de odanın biri klimasız kalıyor bu da şuan için sıkıntı gerçekten.) Biz de salonu öyle aman aman soğutmasından değiliz de klima karşısı olan odalar ve hol soğuyunca kapılarda açık olur salonu sadece aşırı sıcaktan koursun yeter gibi düşünüyoruz. Bir de ev olduğu için duvarlar var ya onlar kafa karıştırdı. Düz bi alan olsa al tak soğut gibi oluyor.
Hocam benim ev net 85m2 2+1. Salonda 12k BTU Airfel klima var o bile yetiyor tüm odalara zorlandığı falanda yok. Antalya da yaşıyoruz bide yani var sen düşün. 7/24 çalışıyor neredeyse bizim evde
Bizim de ev şuan sizin gibi ama evimizin 4 tarafı açık ve en üst kat yani güneş sürekli peşimizi bırakmıyor diyebilirim. İşte emin olamadık valla.
evde iç-dış yalıtım mevcutsa 18lik te soğutur rahat
Hocam dış yalıtım mevcut ama evimizin şöyle kötü yanı var 4 tarafı açık. Yani düşündüğünüzde bir tarafı sürekli güneş alıyor güneş batarken de aynı yerin diğer tarafı güneş alıyor.