Herkese merhaba, hemen konuya gireceğim çok doluyum ya da ben abartıyorum okuyunca ona siz karar verin..
26 yaşında genç bir kardeşinizim 2 yıllıkta evli bir insanım. Lise mezunuyum üniversiteyi 1 kere denedim kazanamadım iş ve evlilik derken tekrar deneme fırsatım olmadı. Halamın eşinin ufak bir fabrikasında muhasebe bölümünü tek başıma ilerletiyorum 2019 yılından bugüne kadar. Kuzenim (40 yaşında) benim yaptığım işi babasının yanında daha önceden o yapıyormuş beni kendi yerine getirip emekli olup kaşa yerleşti ve orada villasında hayatını devam ettiriyor.
1-2 adette villası var onlarıda airbnb üzerinden kiraya veriyor (bana verdirtiyor) a-z’ye bütün müşterileri ile ben ilgileniyorum bir krş almadan.
Yeni evli biri olmama rağmen kendisi beni haftada en az 3-4 kere geceleri 10-11 gibi arayarak airbnbsi hakkında bilgi vermemi ve evlerin fiyatları ne durumda 1000₺ düşelim 1000₺ yükseltelim tutulmuyorsa neden tutulmuyor diye bana soruyor sanki bu benim işimmiş gibi. Hesap vermemi bekliyor.
Geçtiğimiz günlerde kendisinin jel aküye ihtiyacı olduğunu söyleyerek mesai saatimde beni aradı bende tabi araştırıp sana haber veririm dedi. 4-5 yer ile görüşüp fiyatları topladım ve kendisine ilettim daha sonrasında oturduğu yere yakın bir yer duyduğunu onu araştırmam gerektiğini söyledi bende o bahsettiği yeri bularak aradım ve fiyat aldım. fiyatta anlaşarak adama kargoya vermesini söyledim satıcı saatin 4.30 olduğunu bu saatten sonra veremeyeceğini iletti bende bu durumu kuzenime aktardım ve adamın telefonunu istedi gönderdim.
5-10 dakika sonra beni arayarak şu konuşma aramızda geçti;
(+ benim)
-Sen hasta mısın?
+O ne demek anlamadım?
-Sesin öyle geldide
+Yok abi çok şükür iyiyim
-Ne bileyim bu ses tonuyla konuşuyorsan zaten adamlada bak iki dakika konuştum adam iş çıkışı kargoya veriyor
+valla ben direttim veremeyeceğini söyledi
-İşi bitireceksin adamın ismini babasının ismine kadar öğrendim işi bitirdim sen iş bitiremezsen kimse seni dinlemez zaten karın bile dinlemez sadece bu olay neticesinde söylemiyorum geneldede iş bitiremiyorsun daha pazarlık yaptığın adamın ismini bilmiyorsun.
+tamam bir dahakine sorarım ismini
-benimle d***** geçiyorsun
Neyse kısaca konuşmamız bu şekilde geçti. Ek olarak öz abimde kendi çalıştığı müdürlük işini bırakarak üretim müdürü olarak buraya geldi ve işin çoğunluğunu devraldı ben işten çıkmayı düşünüyorum bu en basit yakın zamanda yaşadığım ufak bir örnek olarak anlatmak istedim genelde kendisi çok takıntılı herkesi kendi s**** isteyen ama onu kimse s***** isteyen biri kendisi 5₺ye ürün satsın ama ürün alırken en en en ucuzunu biz alalım en ucuzu bile 1₺ ise biz 0.50₺’ye alalım kafasında bir insan
eşim her zaman destekçim ama çok fevri bir karar vermemem gerektiğini söylüyor. Bende daha fazla burada çalışamayacağımı artık psikolojimin iyi olmadığını dile getirdim. Burada aldığım maaşı hiç bir yerde alamayacağımı biliyorum çünkü akrabasıyım diye piyasanın 2-3 kat üstü maaş alıyorum ama maaş bir yere kadar dayandırıyor insanı psikolojimi ve sağlığımı etkilemeye en önemlisidr evliliğimi etkilemeye başladı bu durum.
sizce ne yapmalıyım uzun oldu ama içimi dökmek istedim saygılarımla..
Merhaba hocam, yanlış anlamayın ama biraz açık konuşacağım. Açıkçası kim olursa olsun (anne-baba-kardeş hariç) tanıdığınız birisi ile ne ortak olunur, ne de iş yapılır. Geçmiş zamanda bunun zıttını düşünen biri olarak, bu konu da çok büyük sıkıntılar yaşadım. Yani bence sırf 2-3 kat fazla maaş verdiği için birinin size saygısızlık etmesine izin vermemelisiniz. Ayrıca kendinizi de kullandırmamalısınız, sizin işiniz muhasebe ise bunun orada kalmasını sağlamalısınız. Yok airbnb vs. eğer işiniz dahilinde değilse ricayla, minnetle yapılacak şeyler değil bunlar. Mesafe koyarak "ben bu işten anlamıyorum, başkasına sorabilirsin" vs. gibi bir yaklaşımda bulunsaydınız baştan bence daha farklı olabilirdi. Ki zaten kendisi de bunu tanıdığa bedava yaptırma derdinde olan birisi diye düşünüyorum. Bakın her işe koşturan siz olursanız, ondan anlıyorum, bundan anlıyorum vs. yaparsanız her şey de en ön de sizi tutacaktır, sevdiğinden/güvendiğinden değil işi bedavaya kapatmaktan. Eğer yanlış düşünüyorsam, bu işi yapacak neden başka birisini aramıyor da sizinle kapatmaya çalışıyor? Çünkü bulacağı kişinin eninde sonunda konuyu ücrete getirerek ücret talep edeceğini çok iyi biliyor. Gereğinden fazla samimi olduysanız bunların ardı arkası kesilmeyecektir hocam, size her zaman şu işte var bu işte var gibi gelecektir. İşini tamamladığınızda olur olmadık şeylere bahane üretip kızacaktır, sonuçta sizinle işi kalmadı. Bence size tavsiyem, birikmiş bir miktar paranız var ise bununla bir web sitesi açarak gelir elde etmeye çalışmanızdır, ek olarak oradan da ayrılıp ilgi alanınızla ilgili başka bir firma arayışına girmelisiniz. Ne iş kuracağınız ile ilgili pm üzerinden birkaç öneri de bulunabilirim. (O kadar da ciddi ücretler gerekmez diye tahmin ediyorum. En fazla olsun 3.000-5.000₺'a kendi işiniz olur hem oradan gelir sağlarsınız, hem yeni gireceğiniz firmadan alacağınız maaş ile psikolojik olarak daha rahat çalışırsınız.)
Hayırlı geceler.