Hocam selamlar;

Neredeyse yaşıtız, bende 1.5 yıllık evliyim. Asgari ücretle özel sektörde çalışıyorum. Daha doğrusu çalışıyordum. 2 ay önce ücretsiz izine gönderdiler beni hala ne arayan var ne soran, eşim de çalışıyor tek maaşla ev geçindiriyoruz borç harç içindeyim aşırı derecede zorlandığım bir durumdayım.

Şimdi sadede gelir isek benim tavsiyem şu olacaktır. Çok güzel bir söz söylemiş atalarımız "Köprüyü geçene kadar ayıya dayı de "

Cidden 2-3 katı fazla maaş alıyorsan bu tahminimce asgari ücret bile desek 50-60 bin lira para eder. Sana vereceğim en büyük tavsiye bu hele ki bu şekilde gurur yapan ve ya kafana takan bir insansan bunları kendi işini kur.
3-5 ay çalış kenara para at, varsa kendi işini kur. Ben kendimce asla özel sektörde ve ya birinin yanında çalışmayı seven birisi değilim. Her zaman kendi işimin patronu olmak istemişimdir.

Kısacası öze gelirsek, sık dişini takma. İnsanlar konuşur. Sen aldığın paraya bak ve geç. Arada sırada moralin bozulsa da böyle mal mal muhabbet etse bile seninle, sen kendini ve onu biliyorsun.
Zeki insanlar, aptalları yönetebilen insanlardır. O yüzden bırak sen onu yönet. Parana bak ve sonunda çık.
Tavsiyem bu olacaktır.