akilicaslan3 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Paramı ben yönetirim diyene fx daha da fazla kazandırır elbet. Enflasyonu geçen fonlar da var. Sepet yapılması riski indirebilirdi

Bkz;

Planlamaya dahil etmediğimiz bir faktör de zaman & strese faktörü tabi ki. 6 ay içinde ben karlı kalmak için sabah akşam planlama yaptım, sürekli işlem takip ettim. Alp ise 2-3 günde bir açıp telefondan parasını takip etti Bu sizin tablo gerçekten bu bizim challenge sonucunu ciddi bir şekilde değiştirebilirdi. Özellikle en baştaki fon benle kafa kafaya gelirdi. Teşekkürler konuya katkınız için.

serterefendi adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Selam olsun,

Ara sıra bende kendimle eğleşirim bu şekilde lakin altın kaideyi es geçmişsiniz.
Ülkemizin ekonomik yapısı, yönetimi ve politikaları gerçek anlamda "akılcı" ya da "öngörü" odaklı yatırımı imkansız kılmaktadır.
Bir gün uyanırız ve tüm hesaplar tersine döner sonra tekrar farklı bir mecraya gider akşam yatarken bir kararname çıkar.
Ekonomi modelimiz nas iken bugün artık değil ama yarın olmayacağını kimseye söyleyemez. Elbette öngörülerimiz olur ama hepsi defalarca yıkıldı.
Hülasa bizim gibi yönetilen ülkelerde yatırım tamamen şansının iyi gitmesi hadi biraz kendimize pay çıkartalım zamanlamamız ile şekillenir.
Bu nedenlerle yıl sonunda ne olacağını ülkenin ekonomisini yönetenler bilmez, sürekli beklentileri revize ederken bizim öngörülerimiz afaki kalacak.

Şahsen ben yatırım olarak sadece mülk alıyorum.
Yarın faizler süratle indirilebilir, dolar baskılamadan vazgeçilebilir ya da enflasyon hesaplaması değişebilir.
Öngörüye dayalı kazanıyorum diyenlere sadece gülüyorum.
Güzel uyarı ve katkınız için teşekkürler. Bu challenge özelinde fiziki hiç bir varlık olmadığı doğrudur, burada amacımız yatırım yapmak değil likit kalıp para kazanmaya çalışmak. Acil lazım olduğunda o parayı hemen kullanabilmek. Bunun dışında gerçek hayatta mutlaka fiziki yatırımları ve mülkleri ben de değerlendiriyorum.