üzerinde özellikle durulan, belirtilen bir unsuru belirtmemişim, bahsetmemişim gibi ifade edip çocuk ortada kalır vs vs. diyip aktardığımı anlamından koparır farklı şekilde izah ederseniz üslup da ona göre dönüşür.
bir çocuk düşünülüyorsa, imza atılır dedim.
kastettiğim şey ise huzur = evlilik ' diye bir şey olmadığı. sizin gözünüz evliliğe, düğüne kısaca geleneklere takılıp kalmış. salt oradasınız. ben ise insanların iç dünyasında, huzurunda, mutluluğundayım.
size göre bunun ön koşulu evlilikten geçiyor anlaşılan. ben ise alakası yok diyorum o kadar. her neyse, bol şans.
Yanlış bakış açısı işte bu.
Daha beni tanımadan fikren salt fikirler içinde, kültüre ve farklı birşeylere saplanıp onun etrafında döndüğümü belirtiyorsunuz aksine ben insanların mutlu olması adına çaba harcayan, düşünen ve hareket eden biriyim. İnanç dediğiniz kavram içinde insanları düşünerek birçok kural, kaide barındıran bir olgu. Kültüre gelince mahalle baskısı dışında anne babadan aileden alınan bilgiler, davranışlar doğru şekilde nesilden nesile aktarılır ise evlatlar ve gelecek adına mutsuzluk yaratacak birşey ortaya çıkmaz. Bizler bunun tam tersini, batıya özenerek yaptığımız için sonuç ortada. Kimse kimseye güvenmiyor, evlenmek istemiyor ve tahammülü yok.
Yine belirtmek isterim ki üslup insanın kimliği ve kişiliğini belli eder. Ben sizi, sizde beni değiştiremezsiniz ama yaklaşım şekli çok önemli bunu unutmayın.
Teşekkür ederim.