teşekkür ederim, açıkçası para kazanmak için bazen 1 kelime hatta üstü kapalı bir görüş bile çok değerli olur.
herkes gibi bende kendi çapımda yatırım yapıyorum. %31 hisse %35 fon % 34 para piyasası fonu.
sepet ortalaması aylık %7-10 getirse süper olur benim için.
Güzel dağılım fakat çok fazla fon - fon - fon olmuş, altından nefret ederim ama sepetlerin içerisinde %1 bile olsa fiziki altın olmasını seviyorum çünkü dünyanın bin türlü hali var, hisseler ve fonlar bankalarda veya aracı kurumlarda duruyor fakat savaş çıktı, banka hortumlandı, darbe oldu, büyük bir deprem oldu ve / veya dev bir kriz çıktı, nükleer patladı, santral çatladı yani ekstrem bir şey olduğunda cebine koyarsın ve dünyanın her yerinde geçerli olur. Bu yüzden en kötü fonda bile %1 altın, %1 euro, %1 dolar gibi araçlara her daim ihtiyaç var. Hisse senetlerinde de eğer yerli hisseler tatmin edici miktarda ise yavaş yavaş yabancı hisselere geçen sepetlere olgunlaşmış yatırım diyorum. Fonlar güzel oluyor içeriğini bildiğiniz sürece ve ani bir durumda çok hızlı nakite geçirebileceğimiz için harika araçlar haline geliyor arbitraj için. Çok bilinmese de ham petrol, gümüş, platin, buğday fonları gibi araçlar da dünya çapında çok popüler fakat bizim memlekette ilgi görmüyor.
Neyse, sepetinizi sevdim, bilinçli bir yatırımcısınız umarım beklediğiniz gibi getirileri olur.