timaios adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Amacım zenginlik değil hocam, çok şükür yerinde gücümüz, aynı zamanda şirket sahibiyim freelancer falan sanıdınız sanırım, müşterilerimin çoğu yurt dışında, o yüzden bu konuyu açtım, TR piyasındaki algı ucuz ürün, ama yurt dışında bu algı kaliteli ürün oluyor. Şikayetim bundan dolayıdır yani. Birebir laf satışmasına girmek istiyorum herkesin görüşünü teker teker okumak istiyorum.
Sizi freelancer sandım hocam. Mesela örnek verecek olursam bilirsiniz ki upwork diye bir oluşum var. Bu oluşum da her yazılımcı saatlik ücretini belirtir ve bu yazılımcı ile anlaşıp işi yaptırmaya çalışırsınız. Tabi yazılımcılar saatlik ücretlerini platformda yer alan özgeçmişleri ile belirliyorlar. 5$´a da Hindistanlı developer var, 50$´a da.
50$ ücretle çalışan personel 30 günde 1 proje yapmış ve 150.000$ kazanmış diyelim, (Ortalama bir iş.)
5$ ücretle çalışan personel 30 günde 400 proje yapmış ve 150.000$ kazanmış olsun. (Ortalama bir iş.)
---------------------------------------
50$ ücretle çalışan personel 60. günde 2. projeye başlamış 200.000$ kazanmış.
5$ ücretle çalışan personel 1. ayında 400 proje yapmıştı, 2. ayında 600 projeye otomatikman çıkmış olacak ve 200.000$'ın üstünde para kazanacaktır. Yani damlaya damlaya göl olacaktır. Yaptığı her proje ona bir referans ve bu referans birikerek belli bir yere ulaşılır. Benim cümlelerimi lütfen yanlış anlamayın sizin özelinizde değil Türkiye pazarında olan durumdan kısaca yakınmamdan ötürüdür Ben IT sektöründe hizmet veren bir vatandaşım. Nice marka olmuş firma sahipleri ile karşılıklı müzakereye oturduğumda var olan piyasa ürününü 50₺ aşağıda bir iskonto uyguluyorlar. Koskaca firmanın sahibi Sahaya indiğimde çevre esnafta 100₺ iskonto uyguluyor ve ürünü ondan 0 olarak tedarik ediyorum. Şimdi esnaf ne kazandı? Belki %5 karlılık ile ürünü sattı ama devamında sürekli onun kapısını çalacağımı garantiledi.