Selamlar, ben de yakın zamanlarda bir yazılım yaptırdım ve sürekli yaptırmaya devam ediyorum. Öncelikle serbest piyasaya dediğimiz unsur bu konuda çok etkili oluyor. Benim görüşüm ise tamamen farklı. Türk genci, yazılımcısı, çalışanı bir anda zengin olmak istiyor ve tek kurşun hakkı var ve yapacağı işe (sizin üzerinizden örnek vereceğim.) 250.000₺ fiyatı değer biçiyor. Ben (Alıcı) piyasa araştırması yapıyorum, tek bir müşteriye hizmet sunmak yerine birden çok müşteriye (sürüm) hizmet sunmaya çalışan yazılımcı arıyorum. Bir den çok müşteriye hizmet sunan insanlar zaten devamında o müşteriden daha çok kazanmasını bilecek insanlardır. Sistemi buna göre programlıyorlar. Fiyat algısını yönetemediğiniz için bu şekilde biz alıcılar başka geliştiricilere kayıyoruz. Ben yine asla senin sağlamış olduğun hizmetine gelmeyeceğim, belki daha uygun fiyata yaptıracağım ama sürekli aynı adama para ödemeye devam edeceğim. Şuan ki piyasa bunu öğretiyor ve istiyor.
Piyasa da pek çok e-ticaret scripti var. Kimileri reklam bütçesinden isim yapmış kimileri ise yazılımı ile öne çıkmış, kimileri ise aylık kiralama ile uygun tutmuş. Parası çok olunca iyi olmuyor