Merhaba. herkese iyi forumlar dilerim öncelikle.
Türkiye piyasasındaki müşterilerin algısını bir türlü yenemedim arkadaşlar.
Müşteriler ya yazılımcıları karın tokluğuna çalışıyor sanıyor yada karın tokluğuna çalışan yazılımcılarla iş yaptığını düşününce kaliteli bir hizmet alacağını düşünüyor.
Bir proje isteniyor, e- ticaret üzerine içerisinde sanal pos, fatura entegrasyonu, kargo entegrasyonu, bayilik modülü,dil paketi, olacağını söylüyor, Mobil + Web sitesi + Yönetim Paneli şeklinde istediğini söylüyor, projeyi detaylarıyla toplantı yaparak konuşuyoruz, teklif veriliyor üzerine pazarlık yapıyoruz, bir kaç gün sonra geri dönüş yapıp sorulduğunda sizin verdiğiniz fiyatın çok altında biriyle anlaştık deniliyor. Benim verdiğim fiyat teklifi bu iş için 250.000 TL, ve sıfırdan müşteriye özel yazılım yapacağımı belirtiyorum, müşterinin başka yerden aldığı fiyat teklifi 50.000 Tl , 50.000 Tl ile sıfırdan tasarım dahil web, panel, ios/android uygulama nasıl çıkıyor cidden anlam veremiyorum. Çıkartan varsada cidden söylesin benim yaptığım eksik bir şey varsa onu göstersin.
Bence kendi içimizde bir birimize bu kötülüğü yapıyoruz, birleşerek taban bir fiyat sistemi belirlesek onun altına inmese kimse herkes inanın çok kazanacak ama TR piyasasında maalesef bu iş yürümüyor.