pinbtc adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
ben evlenme karşıtı değilim ancak düğün, nişan, söz, kına cart curt her türlü adetin karşısındayım. insan rahatsız olduğu hiçbir koşul altında bulunmamalı ve beraber olmak istediği insan da aynı görüşte olmalı. zıt görüşlerin sürekli çakıştığı bir hayat yaşanılır olmaz devamlı kavga gürültü olur. kısaca, herkes kendi dengiyle evlenmeli. böyle bir evlilik düzeninde de zaten evliliğin kendisi atılan bi imzadan ibaret olur. yani ha evlenmeden beraber yaşamışsın ha evlenmişsin aradaki tek fark imza olacaktır. evliliğe fazla anlam yükleyen, insanın kendisi. anlamlar kelimelere kavramlara değil karşındaki insana yüklenmeli. o insana anlam yüklüyorsan evlenmişsin, evlenmeden beraber yaşıyorsun vs fark etmez. bir imza o anlamı düşürüp yükseltmez, fark yaratmaz. yaratıyorsa, birbirinize değil kavramlara tutulmuşsunuzdur. o kavramların içi boşaldıkça birbirinize olan bağınız da ortadan kalkar çünkü genel geçerlere hapsolmuşsunuzdur.

özet. evlilik benim nazarımda çocuk ve resmiyet mevzuları için gerekli. onun dışında sevdiğim, beraber olduğum insanla bi ömür evlenmeden de yaşarım. iki taraf da bunu sorun etmiyorsa mesele yok. şart olan bir unsur olarak görmüyorum ama çocuk düşünülüyorsa, bana göre şart. çünkü orada iş ikinizin kararından çıkıyor üçüncü bir insanın hayatı etkilenmeye başlıyor. o yüzden çocuk isteniyorsa, gerekli.
Yanlış anlaşılma olsun istemem ama fikrinize katılmıyorum, aynı evde yaşamak ve evlilik kurmadan birliktelik olduğunda günümüzde olan sahipsiz çocuklar ve kadın erkek hakkı boşa gidiyor. Ayrıca kanunen hak talep edemez iki tarafta. Bunları da geçtim inanç içinde nikahsız birliktelik yok.
Sizin fikriniz saygı duyuyorum ama evlilik önemli ve değerli bir kurum, içini boşaltan insanlar.
Ayrıca aile bağlarının ne kadar değerli olduğunu unutmasak toplum olarak bu kadar geriye gitmezdik bence ahlaki olarak.

sanalrisk adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Parasına olana güzel, parası olmayana güzel değil hocam net...
Parada bir yere kadar maalesef.