Zenuti adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
İnsanlar ekonomik özgürlüklerini ele aldıklarında gerekirse aynı ev içinde yaşayalım ama evlenmeyelim demeye başladılar. Tek başına yetersiz kalıyor olmalı.

Davul bile dengi dengine demişler, haklısınız.

O sahne de işler anlamında evlilik güzel diyor, lakin günümüzde kadınlar sen de yardım edeceksin dediği için don gene size kalabilir yıkama anlamında 😀

Sizin için doğru kişi tanımı nedir mesela ?
Bazen doğru kişiyi araya araya diğer insanları tamamen kaybeder insan.
ben evlenme karşıtı değilim ancak düğün, nişan, söz, kına cart curt her türlü adetin karşısındayım. insan rahatsız olduğu hiçbir koşul altında bulunmamalı ve beraber olmak istediği insan da aynı görüşte olmalı. zıt görüşlerin sürekli çakıştığı bir hayat yaşanılır olmaz devamlı kavga gürültü olur. kısaca, herkes kendi dengiyle evlenmeli. böyle bir evlilik düzeninde de zaten evliliğin kendisi atılan bi imzadan ibaret olur. yani ha evlenmeden beraber yaşamışsın ha evlenmişsin aradaki tek fark imza olacaktır. evliliğe fazla anlam yükleyen, insanın kendisi. anlamlar kelimelere kavramlara değil karşındaki insana yüklenmeli. o insana anlam yüklüyorsan evlenmişsin, evlenmeden beraber yaşıyorsun vs fark etmez. bir imza o anlamı düşürüp yükseltmez, fark yaratmaz. yaratıyorsa, birbirinize değil kavramlara tutulmuşsunuzdur. o kavramların içi boşaldıkça birbirinize olan bağınız da ortadan kalkar çünkü genel geçerlere hapsolmuşsunuzdur.

özet. evlilik benim nazarımda çocuk ve resmiyet mevzuları için gerekli. onun dışında sevdiğim, beraber olduğum insanla bi ömür evlenmeden de yaşarım. iki taraf da bunu sorun etmiyorsa mesele yok. şart olan bir unsur olarak görmüyorum ama çocuk düşünülüyorsa, bana göre şart. çünkü orada iş ikinizin kararından çıkıyor üçüncü bir insanın hayatı etkilenmeye başlıyor. o yüzden çocuk isteniyorsa, gerekli.