Kredi kartım dağıtıma çıktığı için uyuyamıyorum, oyalanacak yer ararken bu konuyu buldum uzun uzun anlatabilirim eğer çok uzun gelirse son paragrafı okumanız yeterli
Babamla sürekli bilgisayarımızı tamir ederdik, bundan olsa gerek mouse tıklayınca arka planda nelerin döndüğü, sistemin o mouse'daki topun dönüşünü nasıl algıladığı, vs. hep dikkatimi çekerdi. Bu yüzden bilgisayar dünyasında teknik konulara hep ilgili oldum. Bir Facebook mizah sayfası için Weebly üzerinden bomboş site kurmuştum, hoşuma gitmişti. Daha sonra aynı platformu kullanarak Combat Arms için sahte oyun parası yükleme sitesi kurdum, hileyle oyun parası yüklemek isteyenlerin hesaplarını çalıyordum. Weebly siteleri kapatıyordu ben açıyordum sürekli böyle gitti. Daha sonra oyunu bırakınca siteyi de saldım, zaten sahte isimlerim gruplara yayılmıştı. 200'e yakın hesabı boşaltmıştım, kendime kazandırdığım milyonlarca GP hesabıma ortak olan yakın arkadaşım tarafından çekildi. Her zaman inkâr etti ama internet cafede hesabı boşalttığını görenler olmuş, 5 dakikalik iş değil tabi milyonlar vardı
Bir süre sonra kuzenimle beraber Minecraft oynayabilmek için hamachi üzerinden sunucu kurduk, sonra farklı sunuculara girmeye başladık. Bunu diğerleri yapabiliyorsa ben de yapabilirim diyerek Minecraft sunucusu kurdum. Yanlış hatırlamıyorsam 1.7.2 bucket sürümüydü

Minecraft sunucusunda eklentileri türkçeleştirerek başladım sonra kendimi THT'de buldum. Profesyonel bir hacking kariyerim olmadı ancak yazılıma olan ilgimin artmasını sağladı, Facebook'ta Microsoft'un ücretsiz C# eğitim kursunu gördüm başta denedim beceremedim. Bakkal programı yapıyorduk, patatesin kilosuna göre fiyat vs. hesaplıyordu. Fazla geçmeden merakım geri geldi ve programlamanın temelini C# ile öğrendim. Bazı Minecraft sunucularının websitesi vardı, ben de açmaya karar verdim. İnternetten scriptler buldum yükledim ayarlarıyla oynadım, ilk hostlu manuel kurulumlu websitemi bu şekilde kurdum(domainsiz) fazla geçmedi sunucuyu kapattım. Yakın bir akrabam sunucularla fazla ilgiliydi, ilgimi çektiğini fark ettim ve ben de atıldım. Ondan sunucu desteği aldım pvp agar.io sunucusu kurmaya çalıştık beceremedik, Silkroad sunucularına yöneldik. Biraz oralarda oyalandıktan sonra ben kendi sunucumu kiralayıp agar.io'yu kurdum menüye embed powerfm vs. ekledim. Gruptakiler domainsiz bu siteye girip hunharca kapışıyordu, sunucu kaldıramayıp donuyordu F5 atmak zorunda kalıyorlardı

İlerleyen zamanlarda ***** WHMCS temalarında düzenlemeler yaptım, kendi temamı oluşturmaya çalıştım iş yarıda kaldı ancak kendimi ilerletmiştim. Sonra tekrar koptuk.
Arada geçen süre boyunca farklı oyunlarda sunucular kurdum en sonunda Unturned oyunu için eklentiler geliştirmeye başladım, Rocketmod kütüphanesini kullanarak C# dilinde yazıyordum. Yazılıma tam olarak atıldığımı orada hissettim. Yazdığım eklentileri satmak için bir websitesi gerekiyordu, iş başa düştü. Tasarımla uğraşmak istemedim Admin LTE kullanarak back-end'ini PHP ile yazdım. Unturned hakkında videolar çektiğim YouTube kanalımdan birkaç müşteri çekmeyi başardım, motive oldum ve eklenti yazmaya devam ettim. Yetmedi blog sitesi yazdım. En son kendimi aşıp Unity'e girmiştim, arayüzü olan "Essentials" yani bir sunucuda olması gereken her özelliği sağlayan kapsamlı bir eklenti yazıyordum ki bilgisayarım RAM arızasından dolayı gitti. 2GB ile yola devam etmeye karar verdim, websitesi işi o kadar sarmıştı ki kendimi bir Web Master forumunda buldum oldlar direkt anladı

Orada insanlara yardımcı olmaya çalışıyordum, PHP ile ilgili olan her konuya girip çözümlerini araştırıp yanıt atıyordum hem öğreniyor hem yardım ediyordum. Daha sonra emlakçı bir ağabeyle karşılaştım, elindeki temada çok fazla problem ve eksiklik vardı. O websitesi benim PHP'de level atlamamı sağladı, adını yanlış hatırlamıyorsam İbrahim ağabeyin davetiyle R10'a katıldım. Daha sonra Bionluk vs. derken kendimi işlerin içinde buldum, front-end'deyken back-end'e geçmek için gün saydım back-end'deyken yeni işe atılıp front-end'e geçmek için gün saydım. Zaman zaman kopsak da bu defa tam döndüm gibi çünkü yaş geldi geçiyor yoluma devam etmem lazım, artık front-end ağırlıklı ilerliyorum Figma'ya atıldım ve şu anda Shopify teması tasarlıyorum