GreenLight adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Ne söylesek boş. senin bulduğun kişiye bağlı. Doğru kişiyi bulduğunu zannedip evlendikten sonra veya evlilik aşamasında nasıl 180 derece döndüğünü görebilir ve ben nasıl gerçek yüzünü senelerce göremedim diye kendinizi paralayabilirsiniz Çevremde yakın arkadaşlarım var. Bende yeni evlendim. Şükürler olsun hepimiz mutluyuz. Bu arada hepimizin zor zamanları oldu evlilik ile alakalı. Özellikle ilk zamanlar. Ancak sabredilirse zamanla düzeliyor atlatılıyor.
Hoşgörülü olduktan sonra her insan doğru insan olabilir insan için. Lakin gerçekler kısmına geldiğimizde kötü zamanlarınızda yanınızda duran, kalan kişi sayısı 2yi geçmez istisnasız. Bundan dolayı sadece eş değil sizin diğer eksik kalan yarınız olabilmeli diğer kişi, bence.

LyFalco adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Şuan o kaybetmiş kisimdayim sanırım.

Bence doğru kişi koşulsuz seven kişidir. Maddi manevi her konuda yanında olan kişidir. Bende doğru kişiyi buldum dediğimde maalesefki yanılmış olduğumu gördüm. Bunun bir tanımı yok aslında.

Söz nişan kına düğün cart curt saçmalıkları yüzünden insanlar sevdikleriyle tartışıyor. Ayriliyorlar. Yada zorla evlenip borç içinde mutsuz olup bosaniyorlar. Bizim adet örf dediğimiz şeyler evlilik mertebesini lekeleyen saçmalıklar olarak görüyorum. Sadece bizim Türklerde var bu olay
Arkadaşım daha yeni Ukraynalı bir hanım ile evlendi bu kadar tatlı bu kadar anlayışlı bir insan yoktur sanırım.

Bizim kültürümüzde zorlatirmayin kolaylaştırın sözünun izinden gidilmedigi müddetçe doğru kisiyi bulmak zor, evlenmekte zor. Bu yüzden günümüzde bekarlık sultanlık gibi birşey çıktı ortaya. Ancak hiç bir ruh yokturki yalnızlıkla mutlu olsun. Nasip meselesi de diyebiliriz doğru insan tanımına.
Kültür, gelenek dediğiniz şeyler bir toplum için önemli elementler lakin biz onları değiştirdik. Çıkar meselesi hâline getirdik. Bundan mütevellit imkanı olmayan evlenmesine geldi herşey, acı ama gerçek.
İnsanlar gerçek hayatın zorluklara karşı beraber mücadele etme isteği olduğunu unutmamalı.
Allah iyi insanlar ile karşılaştırsın hepimizi 🙏