Zenuti adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
İnsanlar ekonomik özgürlüklerini ele aldıklarında gerekirse aynı ev içinde yaşayalım ama evlenmeyelim demeye başladılar. Tek başına yetersiz kalıyor olmalı.

Davul bile dengi dengine demişler, haklısınız.

O sahne de işler anlamında evlilik güzel diyor, lakin günümüzde kadınlar sen de yardım edeceksin dediği için don gene size kalabilir yıkama anlamında 😀

Sizin için doğru kişi tanımı nedir mesela ?
Bazen doğru kişiyi araya araya diğer insanları tamamen kaybeder insan.
Şuan o kaybetmiş kisimdayim sanırım.

Bence doğru kişi koşulsuz seven kişidir. Maddi manevi her konuda yanında olan kişidir. Bende doğru kişiyi buldum dediğimde maalesefki yanılmış olduğumu gördüm. Bunun bir tanımı yok aslında.

Söz nişan kına düğün cart curt saçmalıkları yüzünden insanlar sevdikleriyle tartışıyor. Ayriliyorlar. Yada zorla evlenip borç içinde mutsuz olup bosaniyorlar. Bizim adet örf dediğimiz şeyler evlilik mertebesini lekeleyen saçmalıklar olarak görüyorum. Sadece bizim Türklerde var bu olay
Arkadaşım daha yeni Ukraynalı bir hanım ile evlendi bu kadar tatlı bu kadar anlayışlı bir insan yoktur sanırım.

Bizim kültürümüzde zorlatirmayin kolaylaştırın sözünun izinden gidilmedigi müddetçe doğru kisiyi bulmak zor, evlenmekte zor. Bu yüzden günümüzde bekarlık sultanlık gibi birşey çıktı ortaya. Ancak hiç bir ruh yokturki yalnızlıkla mutlu olsun. Nasip meselesi de diyebiliriz doğru insan tanımına.