Mühendis’im

- Yaz/Kış haftada ortalama 2-3 gün dağ/tepe/köy arazideyim, (Yazın yanıyorum, kışın üşüyorum ve yoruluyorum)
- Çok ağır cezai yaptırımlara sebep olan raporlar tutuyorum, (Tartışma, sürtüşme ve kavgaya sebep oluyor 2 davam var)
- Sayfalarca raporlar yazıyoruz, karar defterlerine işliyoruz, (İstifa edecek hale geliyorum her seferinde sıkılıyorum)
- Bilgilendirme toplantıları yapıyoruz, eğitimler veriyoruz, (Saçma sorular soruluyor ve bunalıyorum)
- Maaş yapıyorum ve personel işleriyle ilgileniyorum, (Hata affetmeyen bir iş olduğu için onlarca kez işlemleri kontrol ediyorum)
- İş olmadığı zaman boş boş oturuyoruz, (Telefonda video izlemekten sıkılıyorum)
- Laf anlatmaktan yoruluyorum, karşımdaki kişinin eğitim düzeyi sebebiyle, (Çok basit birşeyi 50 defa anlatıyorum)
- Keşfe gidiyorum, sabah-akşam mesai dışı bile olabiliyor, (Dinlenemiyorum)
- Sırf genç olduğum için her işten anlar mantığıyla başkalarının işlerinide yapıyorum (Kendimi enayi gibi hissediyorum)
- Arabaların bakım ve kontrollerini takip ediyorum, (Tükeniyorum, İş buyurup peşinden defalarca kez kontrol ediyorum)

Hem fiziksel, hem zihinsel bir yorgunluk oluyor, bu işlerin tamamını sürekli yapmıyorum. Buraya kadar olanlar olumsuz yönleriydi.

- İşimi seviyorum, yapmaktan gerçekten zevk alıyorum.
- Güler yüzlü davranıp elimden gelenin fazlasını yapıp karşımdaki insanların takdirini alıyorum motive ediyor.
- İşe ihtiyacım olmasada her sabah kalkıp işyerine gidip kahvemi yudumlarken müzik dinlemek hoşuma gidiyor.
- Araziye çıktığımızda yeni yerler görmek, aksiyonlar yaşamak hoşuma gidiyor.
- İşyerinde sohbet, muhabbet oluyor ve bazen çok keyifli oluyor.
- İşyerinde sevildiğim için çok ziyaretçim geliyor, buda beni motive ediyor.
- İş arkadaşlarıyla didişiyoruz, birbirimizle şakalaşıyoruz zaman hızlı geçiyor.
- Dışarısı yanarken klimalı yerde çalışmak konfor açısından çok iyi oluyor.
- Akşam iş çıkışı arabama binince, bugünde bitti rahatlaması geliyor.

Bunlarda olumlu sayabileceğim yönlerdi.