Analog adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
bilgidim kadariyla udemy, shopier vs. gibi araci kurumlar kendi komisyonlari icin fatura kesip onun vergisini oduyor, kalan tutari size gonderiyor ki bu geliri yine faturalandirmaniz gerekir.
bu durumda hic bir araci ile ugrasmadan, havale ile gelen odemeler icin sahis firmaniz uzerinden direkt fatura kesebiliriniz.
parayi gonderen kisi aciklamada tc veya vergi no verirse bu bilgiye, vermez ise sadece isim ve vergi no kismina 11111111111 yazarak fatura kestiginizde gelirinizi belgelendirmis ve sahis firmasi uzerinden faturalandirmis olursunuz.
14 senedir eticaret yapiyoruz, faturada tc girmeyen musterilerimize bu sekilde fatura kesiyoruz.
biliyorum hocam ben yine her türlü vergi vereceğim ama şahıs şirketinde eğitim kdv si yüzde 10 muş her ay yaklaşık 200 defter bedeli , 800 muhasebe bedeli 2000 açılış sene sonu gelir vergisi de yaklaşık yüzde 20 olacak. bu istisnada sadece yüzde 15 kesinti var. zaten eğitim içeriği sattığımız için gider de pek yok elektrik faturası vs pek bişey gösteremeyiz. ondan istisnaya bir şekilde uymak istiyorum. yok mudur çaresi onu soruyorum