deneyebiliriniz
cumbullop adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Keto diyetini öneririm. Spor ve diyet ile 14 kilo verdim. Şimdilik 4 kilo daha vericem.

Nedir bu dersen:
Günde max 50 gr karbonhidrat mümkünse hiç. Bol bol protein ve yağ ile beslenicez. Günde 1 öğün veya 2 öğün yiyebilirsin. Mesela öğlen 12 de yedin yemeği. En az 6 saat hiçbir şey yememen lazım. Bana göre uygulanması gayet kolay bir diyet. Çünkü içinde karbonhidrat olmayan istediğin şeyi istediğin kadar yiyebiliyorsun. Genelde ton balıklı veya tavuklu salata yapıp yerim. Kahvaltıda çok fazla şey yemem.

Açlıktan dayanamam dediğini duyar gibiyim.
yağlar yakıldığında açığa keton çıkar. Bu ketonlar insulini etkilemez. İnsülin sabit kalırsa acıkma hissi oluşmaz. Bu yüzden düşük karbonhidrat alıyoruz. Kilo vermen için insülün seviyenin sabit olması lazım. Çok oynaklık olursa veremessin.

Aklıma geldi hocam ben 1500 kalori zar zor alırım böyle vb diyebilirsin. Bol bol yeşillik ve su tüketmek bu yüzden önemli. İhtiyacın olan mineralleri vitaminleri alıcaksın. Vücudun eksik kalan kaloriyi yağlardan çekecek. Zaten karbonhidrat almıyoruz bu yüzden direk yağa saldıracak metobolizma. Ne kadar mantıklı değil mi? Sadece bu diyet ilede verebilirsin sporla daha da hızlı olur.

ek not:
Sağlıklı yağlar olmalı. Mesela zeytinyağı. Salataya dökeceksin. Marketten alınan hertürlü şey yasak kurabiye, cips, çikolata. Bunların içinde palm yağı mısır yağı gibi dengesiz yağlar var. Bunları yersen daha hızlı kilo alırsın.