Ülkenin bu hale gelmesine neden olanlardan birileri oldukları için hiç acımıyorum. Faizler bu kadar artmadan önce. Millet alacak araba bulamadı. Bu dönemde araba satanlar genelde galericilere satmış oldu. Dayım 750 bin'e arabasını sattı. 3 tane galerici taa kastamonudan çıktı geldi. Arabaya baktılar ettiler aldılar. 2 hafta sonra 860'a ilana koydular.

Adamın özel oto galerisi var. Sıfır araba alabilmek için 10 tane tanıdığını sıraya sokuyordu hangisine önce gelirse diye. 1 milyona alıp 1.3 milyona satıyorlardı.

Bunlar gibi çok fazla örnek var, emlak sektörü zaten apayrı bir olay. Bizim mahalledeki emlakçının satmadığı ev kalmadı. Ev sahibinden %3-4 alıyor. Ev sahibi istediğin fiyata sat bana şu kadar ver dediği için adam 1 milyonluk evi 1.1'e satıyor bir de üstüne komisyon alıyor alıcıdan. Ben aldığım zamanlar milyona ulaşmamıştı. 5 bin emlakçılık komisyonu çıkardı. Peşin peşin çıkardım verdim. Sonra bankaya gittik adamın yanında bana 7 bin daha attırdı kendi şahsi hesabına. Hayırdır abi dedim ben alıcıya gönderirim dedim. Yok sen orayı karıştırma biz hesap düzlüyoruz dedi. Üstüne düşmedim attım. Kafam sonradan dank etti adam benden 12 bin tl para kırpmış oldu. Şimdi dertli dertli oturuyor dükkanında işler kesat diye. Benim ev aldığım dönemde 7 ceddine yetecek para kazandı adam.

https://www.youtube.com/watch?v=fpwd3WouuNk