Son 3 ayda 17 kg, son 1 yılda 46 kg verdim. Tamamen sağlıklı ve "çok tembel olarak". Bu süreç benim için çok tembel geçti. Yarım yıl civarı kg vermek için spor bile yapmadım ve sadece sağlıksız beslenmeye nazaran bir tık daha sağlıklı beslenmeyle yavaş şekilde kg verdim. Burada duralım, sağlıklı beslenmek demek 1 ya da 2 öğün yemek, kibrit kutusu kadar peynir yemek, aç kalmak demek asla değil. Bunlar aksine kg vermenizi zorlaştırır veya hızlı verip kısa sürede aynı kgleri geri almanızı sağlar. Son olarak sağlıklı beslenmek, hazır diyet şablonlarından birisini uygulamak veya ölümüne sebze, delicesine karbonhidrat yemek hiç değil. Eğer verdiğiniz kgleri fazlasıyla geri almak istemiyorsanız bunları direkt es geçin. İşini seven ve iyi yapan, size sağlıklı beslenme ve yaşama zihniyetini kazandırabilecek bir diyetisyen bulun.
Son 3 ayda ise daha sağlıklı beslenmeye başladım ve yanına spor? ekledim. Spor dediğim ise tutkum olan bisiklet sürmek. Her hafta ortalama 2-3 gün ikişer saat bisiklet sürdüm. Bazı hafta sonları 5-6 saatlik şehir dışı turlara çıktım.
Çok kg verebilmenin sırrının diyet çeşitlerinde, spora yüklenmekte veya çabalamakta değil, sağlıklı yaşama ve beslenme zihniyeti kazanmakta olduğunu düşünüyorum.
Not 1: 110 kg altına düştüğümden beri tıbbi verilere göre artık diyabet hastası değilim ve diyabet ilacı kullanmıyorum. Konuyla alakasız ama zayıflatıcı olarak pazarlanan her ilaçtan ve her methottan (instagramda v@cu active vb birçok farklı süslemeyle d0landırıcılar kol geziyor) istisnasız uzak durmanızı öneririm.
Not 2: Mide küçültme vb. yöntemi kabul görmüş zayıflatma amaçlı ameliyatlardan da Not 1'deki kadar çekinin ve koşarak uzaklaşın. Birisi tamamen yasal hali, diğeri yasaların sınırındaki hali. Eğer ağır yaşamlardaki tommy değilseniz ameliyatla işiniz yok.
Son 1 yıl: Nisan-Mayıs Mayıs-Haziran Haziran-Temmuz