Mağazadan yapılan alışverişlerde iade veya cayma hakkı bulunmaz. Sadece internet üzerinden yaptığınız alışverişlerde bu hakka sahipsiniz.
Yanlış bilgiyi düzeltelim.
Mağazalarda alacağınız birçok ürün için de iade ve cayma hakkınız geçerlidir.
Sadece Yönetmeliklere göre cayma hakkınızın geçersiz olduğu bazı ürün grupları bulunur. Bunların başında da mücevherat ve döviz gelir.
124- Mesafeli sözleşmelerde cayma hakkı hangi hallerde kullanılamaz? Cayma hakkı kullanılamayan başlıca mal ve hizmet örnekleri; a) Fiyatı piyasadaki dalgalanmalara bağlı olarak değişen ve satıcının kontrolünde olmayan altın, mücevherat gibi mallar,
Detayları için
https://ticaret.gov.tr/data/5d43e87b...9daa39edd1.pdf inceleyebilirsiniz.
Konu sahibi arkadaşın sorusuna gelince;
Siz internetten alışveriş yaptığınızda, 'iade hakkı' kapsamında tüketici kanununa göre bir iade yapmıyorsunuz. E-ticaret kanununda yer alan iade hakkına göre bir işlem yapıyorsunuz.
Muhtemelen sanal gerçeklik teknolojisi ilerleyip bu tür görsel ürünler sanal gerçeklikle daha detaylı incelenebilir olduğunda, bu iade hakkını da kaldıracaklardır birçok kategoride.
Bunca senedir çeşitli arkadaşlarım veya kız arkadaş statüsündeki kişilere hediye aldım. Ama asla kendim kafama göre seçmedim. Mutlaka onları yanıma alıp onlara seçtirdim. Tavsiye ederim daha efektif olur