Halimkovanci adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Merhaba,

Bilgisayar programcılığı mezunuyum fakat şu anda daha rahat ve daha çok para olduğu için baba mesleği olan tarımla uğraşıyorum hazır kurulu iş olduğu için, fakat kışları rahat olduğu için kışın 5 6 aylık bir yazılım kursu almak istiyorum, en rahat iş bulabiliceğim önü açık olan yazılım dili hangisidir sizin önerileriniz nelerdir acaba?

İlk düşüncem yapay zeka oldu ama sektörde uzun süredir olan arkadaşlarında düşüncelerini almak istiyorum.
Yapay zeka ve siber güvenlik alanlarını tercih etmenizi öneririm. Bu iki alan, yazılım bilgisine ihtiyaç duyulan ve hızla büyüyen sektörlerdir. Eğer web veya mobil geliştirme gibi özel ilgi alanlarınız varsa, bunları da değerlendirmenizi tavsiye ederim. Bu alanlarda kullanabileceğiniz temel dillerden biri Python olacaktır. Tabii ki, bir programlama dilini derinlemesine öğrendikten sonra diğer dilleri öğrenmeniz çok daha kolay olacaktır.

Ek olarak, büyük dil modelleri (LLM) (ChatGPT, Gemini vb.) sayesinde, mantığını bildiğiniz her türlü kodu yazdırabiliyorsunuz. Yakın gelecekte kod yazma işlemleri daha da otomatikleşecek ve kolaylaşacaktır. Başta belirttiğim iki iş alanı şu anda popülerdir ve gelişmelerle daha da önem kazanacaktır. Alternatif olarak, oyun geliştirme sektörüne de göz atabilirsiniz. Bu sektör de büyümeye devam ediyor ve yenilikçi teknolojilerle birlikte büyük fırsatlar sunuyor.