saitaksungur adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Firma hiçbir dosyada düzenleme veya silme işlemi yapmadı. Firmadan yeni hizmet aldım ve hızlı bir şekilde cpanele giriş yapıldı bu sebeple etik mi diye yazdım.
Çok önerildiği için kendilerinden alışveriş yaptım ama bu durum biraz garipti hızlı kontrolleri olsun.
Bu durum nedeniyle şuanda Estoxy firmasından sunucu satın alıp, Plesk lisans kurdum ve burada herkesin dosyası önemli kimse benim dosyalarıma giriş yapmasını istemez.
Ama Paylaşımlı kullandığımız için kontroller elbette olucaktır buna kimse birşey diyemez fakat buradaki olay farklıydı. ( Her firma aylık veya haftalık dosyaları kontrolde eder) Yeni müşteriyi bismillah hemen kontrol etmesi çok tuhaf geldi bellkide benim icin öyleydi.
Siz sitenizi kurduktan sonra veya kurmadan önce herhangi bir sorun olup olmadığı kontrol edilebilir. Ne yapabilirler ki? Örneğin siz şirketten hosting alıyorsunuz 2 saat sonra size politika ihlali mail geliyor. Şirket bunu kontrol ediyor her şey tam otomatik değil ve olamaz zaten. Yeni müşteriler her zaman daha sık kontrol edilir. Siz bence takıntı yapmışsınız biraz.

Sadece hosting olarak düşünmeyin dijitalde çalışan birçok şirket hesaplarınızda kontrol yapabilir. Örneğin gmail kullanıyorsunuzdur? Google'ın sizin maillerinizi okumadığını nereden biliyorsunuz? Bilemezsiniz. Çünkü last login IP vermezler size orada (:

Yine şöyle düşünün hosting'de her şey şeffaf işliyor. Sorun hosting şirketine benim hesabıma siz mi girdiniz? Yoksa başkası mı? Herhangi bir güvenlik sorunu var mı diye?
Girmişlerse mutlaka bir açıklama yaparlar zaten. Herhangi bir değişiklik de yapmamışlar zaten, girip ne yapacaklar sizin dosyalarınıza?