Hesabınızda sizin izininiz olmadan herhangi bir silme veya düzenleme işlemi falan yaptılar mı?
Kullandığınız servis paylaşımlı hosting servisidir ve birçok sebebe bağlı olarak (şüpheli işlemler, kötüye kullanım, aşırı kaynak kullanımı vb.) bir kontrol gerçekleştirilebilir. İlk kurulumda da olabilir. Herhangi bir sorunun olup olmadığını kontrol etmiş olabilirler.
Hosting şirketi sizin dosyalarınızı kopyalayıp ne yapacak? Yayınlasa yayınlayamaz zaten. Telif hakları diye bir şey var. Yedekleriniz dahil bütün verileriniz şirketin kontrolünde.
Büyük küçük fark etmez, bütün hosting şirketleri hesabınızı kontrol etme yetkisi vardır. Burada önemli olan şey prensip sahibi bir şirketle çalışmaktır.
Eğer dosyalarınız sizin için aşırı önemliyse veya bu tür şüpheleriniz falan varsa özel sunucu kiralayacaksınız.
Tabi özel sunucu aldığınızda da hosting şirketine SSL yükleyemiyorum, şunu yapamıyorum, hata aldım bakar mısınız? diyemezsiniz artık. Çünkü her şey sizin kontrolünüze geçer ve hosting şirketini ilgilendirmez. O zaman kimsenin sizin hesabınıza sunucunuza geçmeyeceğinden emin olabilirsiniz.
Sizin gibi çok kullanıcı var ve endişelerinizi gayet iyi anlıyorum ama bu kadar paranoya olursa dijitalde hiç kimseyle iş yapamazsınız.
Firma hiçbir dosyada düzenleme veya silme işlemi yapmadı. Firmadan yeni hizmet aldım ve hızlı bir şekilde cpanele giriş yapıldı bu sebeple etik mi diye yazdım.
Çok önerildiği için kendilerinden alışveriş yaptım ama bu durum biraz garipti hızlı kontrolleri olsun.
Bu durum nedeniyle şuanda Estoxy firmasından sunucu satın alıp, Plesk lisans kurdum ve burada herkesin dosyası önemli kimse benim dosyalarıma giriş yapmasını istemez.
Ama Paylaşımlı kullandığımız için kontroller elbette olucaktır buna kimse birşey diyemez fakat buradaki olay farklıydı. ( Her firma aylık veya haftalık dosyaları kontrolde eder) Yeni müşteriyi bismillah hemen kontrol etmesi çok tuhaf geldi bellkide benim icin öyleydi.