Borsa bile bile maliye bakanı tarafından aşağı çekiliyor ve sabit götürülmeye çalışılıyor yani yükselmesine izin verilmiyor.

Bunu bile bile yapıyor. Bunu yanlışlıkla bir kaç defa yapma şansı yok zaten tecrübeli bu işe yıllarını vermiş birisi yanlışlıkla borsayı aşağı çekmez : )

Benim şahsi yorumuma göre bunun sebebi

- Türk yatırımcıları manupule ederek panik satışı yaptırmak ve TL'lerini yakmak yani piyasadan TL azaltmak.
- Yabancı yatırımcı tarafında ise özel anlaşmaları olduğundan şüpheniyorum , Yabancıları Vadeli TLye yönlendiriyor ve döviz garantili faiz sunuyor. Dövizi belli aralıkta tutacağının garantisini veriyor.
2. anlaşması ise : Kazandıkları paraların muhtemelen bir kısmını borsaya geçirmelerini isteyecek , Faizleri indirmeye başlamadan önce haberleri olacaktır zaten yavaş yavaş borsaya kaydıracaktır tabi bir kısmı.

- Borsa aşağıda tutuluyor ki bu adamların gün geldiğinde borsaya düşük seviyelerden geçmeleri için sebep verilecek.
Şirketin çoğu diplerde olduğu içinde kısa sürede yabancı girişi ile patlayacak girişler hızlanacak.

Kısaca döviz garantili faiz + Yükseliş garantili Borsa
Benim şahsi düşüncem bu yöndedir.