Egemircey adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
diğer ıslerı arastırarak 620 yı kazanmaya deavm edın
baznx adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Günde 12 saat çalışarak asgari ücret alan ben buna ne diyeceğimi bilemedim
hankmoody adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Ağrına gitmesi gayet normal, gitmiyor diyen ya bu sefalete alışmıştır ya da hayatsızdır. Bak paran yok canını sıkıyor bu durum enazından tepki verebiliyorsun, olumsuz durumları kendine bir motivasyon kaynağı olarak gör ve yolunu ona göre çiz. Hayatta başarılar.
baznx adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Valla çok haklısın allah kolaylık versin.Bende sahil dibinde restorantta çalışıyorum.Garsonluk çok zor ama dünyanın en güzel mesleği 4-5 senelik tecrübem var bu konuda
serterefendi adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Selam olsun,

İnsan gibi yaşamadıkça şükür etme!
Biz gariban, fakir bir ülke değiliz dünyanın en büyük ekonomisine sahip 17. ülkeyiz.

Eğer biz yaşamak için dünyanın en büyük 17. ülkesindeki insanlar gibi değil 200. ülkesindeki insanlar gibi yaşıyorsak ve buna şükrediyorsak zaten bu durumu hak ediyoruz demektir.

Sorulması gereken soru dünyanın en büyük 17. ekonomisine sahipken neden bu şekilde yaşadığımızdır.
AbdullahAA adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
6 sene boyunca aralıklı zamanlarda dönerci ve otellerde garsonluk yaptım. Buna garsonluk dersek! Şuanda da sabit bir işim bulunmuyor.
2022 yılından sonra bir daha bu tür işlerde çalışmayacağıma yemin ettim. Allah muhtaç etmesin, çalıştığın işin parasının peşinde koşarsın.
Garson olarak girersin, tuvalet dahi temizletirler... 18 saat double çalışırsın 8 saatlik ücret verirler... Öğlen yemeği vermezler, akşam yemeği vermezler...
Say say bitmez, bir gün içerisinde 60.000 adım attığımı hatırlıyorum eve geldiğimde ayaklarım parçalanmıştı. Turizm ve dönerciler vb. işlere Allah kimseyi muhtaç etmesin.
Çok büyük konuşmayayım da yine aç kalırım bir daha çalışmam bu işlerde. Simit satın alıp seyyar simit satmak bile bu işlerden kat kat iyidir ve daha fazla kazandırır.
Samedreis adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Benim birçok yerde param kaldı çalışmıyorum artık.Bu insanların işleri yapılmaz net söylüyorum. Ne demişler batının bilimini ve ilmini alın demişler. Ya katil olursun ya da stres sıkıntıdan bunalıma girip kafayı yersin bu durumda. Batınin bilimi diyor ki insanlari az çalıştırın verimli olsunlar. 12 saat çalış eline bir şey geçmesin çok garip. Bunları konuşacağımız yerde batının ahlakı şöyle böyle diye uğraşıp duruyoruz. Dikkat edin artık pazar tatilleri bile yok özel sektörde. Allaha kalmış yeni neslin işi.
SEOmuhendisi adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
ben olsam benim de agrıma giderdi, haklısın. Allah kurtarsın kardeşim
Gelistir adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
günlüğü 20 liraya çaycıda çalıştığımı hatırlıyorum yemeğide karşılamazdı 10 lirasınıda akşam üstü acıkır dönere verirdim 50 liraya garsonluk yapıyordum birkere borçlandım diye simitte satmıştım o günler geçti yazılım tasarım vs vs kendimi oldukça geliştirdim kiminin yere düşürünce almadığı paralar kiminin ekmek parası alın teri geçmişe döndüm sayenizde allah karşınıza hayal edemeyeceğiniz işler çıkarsın inşallah
liyakat adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Bunun ağra gidilmeyecek bir tarafı yok hocam gayet doğal ağrınıza gitmesi. Türkiye'de patronlar milyarlar kazansa bile işçiyi nasıl ezerim nasıl 1 tl daha kar ederim kafasındalar. İşçi değil köle çalıştırıyorum diye düşünüyorlar.
Eli mahkum olanlar da ses çıkaramıyor. İnanın şu yaptıklarınızı başka ülkede yapsanız gayet iyi gelirle yaşardınız.
Türkiye kurnaz olmayanlar için cehennem.
ilgice adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Böyle şeyler görünce aklıma hapishane deneyi geliyor, yani kendine sıra gelince başkasına aynısını yapabiliyor, ne zaman ki herkese eşit bir yaşamı otomatiğe bağlarsak o zaman herşey iyi olur, artık ortaklık mı verirler çalışana boş gezene bile daha fazlasını almak için belki çalışır kısır döngüden kurtulurlar diye vatandaşlık maaşı mı bağlanır harçlık verilir bilemem.

https://www.youtube.com/watch?v=yfEybN19NaU
skurtoglu adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Şükür karın doyurmuyo
Ladavaz adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Bende 12 saat çalışıyorum ama 2 gün iş 2 gün izin şeklinde mesela bugün pazar normal mesai günüm yarında çalışıp salı çarşamba izin yapicam izinlerimde bişeyler kovalıyorum
A.AY adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Şükür etmek din adamlarının fakirlere öğrettiği bir şeydir.
Bir insan kendisinden yukarıda olanlara bakıp daha çok azmedip daha çok çabalamak durur iken, neden kendinden aşağısında olanlara bakıp şükür etsin ki. Bu tarz durumlarda şükür edenler, kendi başarısızlığına mazeret bulmaya çalışmaktan öteye geçmezler.
Volser adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
komligi bizde yaptık ama şükrettik tavsiyem komiligi bırak kendine meslek işi edin sanayıye git ara bulursun ustanın köpegi ol gerekirse işi ögren yeterü
OzeL adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Bu devirde para kazanmak çok zor. Hele ki normal çalışma saatlerine uymayan O kadar çok işletme var ki.
Misafir adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Bizzat yaşanmış deneyimler, anlatsak cidden roman çıkar tecrübelerimizden eminim. Finalde görüp geçirdiğinle kendi piskolojinin bozulması kalıyor. Dışarıya inanın bazen eğlenmeye gidiyorum çok ciddi bi fail görmediysem kart bile çekiceksem sümene mutlaka bi en kötü nakit 100lük ateşliyorum. O yıllar aklımdan gitmiyor, ama çok güzel piştiğime inanıyorum yoksa inanın bu kadar dilli düdük iş bitirici yırtık biri olamazdım. İnsana çok şey kattığını düşünüyorum, ya müge anlı ya adliye salonunda dönecek muhabbetlere şahit oluyorsun bi aydınlanma yaşıyorsun.
sizi dinledim patronun yüzüne parayı fırlatıp çıktım 2 gün aradım bi pavyonda işe girdim şuan günlük 3000 4000 tip alıyorum üstüne günlük 850 lira ücretim var her tavsiye için sonsuz teşekkür ederim