@delikanli53; Hocam senin yakıt konusundaki ön yargını artık kırmamız gerekiyor. Ailem 15-20 yıldır oto galericilik yapıyor, bende ergenlikten sonrasını baz alırsak ortalama 10 yıldır arabalarla ilgiliyim.

Arabaları segment segment değerlendirmeliyiz, şimdi D segmenti Passat alacak insan C segmenti Egea daha az yakıyor ben onu tercih edeyim demiyor değil mi? Belki D segmenti başka bir araçla kıyas edebilir.

Bende C segmenti Qashqai araç var hali hazırda, bu aracın en ucuz muadili Tiggo 7 Pro, arasında 600.000 TL fiyat farkı var. 600.000 TL daha ucuz, daha güçlü, daha donanımlı olan Tiggo 7 Pro dururken, Qashqai'den 2-3 Litre fazla yakıyor diye ben 600.000 TL daha verip sence Qashqai mi almalıyım.

Bende D segmenti Tiggo 8 Pro var hali hazırda, bu aracın en ucuz muadili 5008 2.3 Milyon TL, benim aldığım fiyatla arasında 900.000 TL fark var. T8 Pro daha güçlü, daha donanımlı, daha yeniyken ben 900.000 TL üste verip sence 5008 mi almalıyım?

Bu araç 1.0 Turbo, 1.4 Atmosferik, 1.5 Atmoferik birçok Hatchback ve Sedan araçla aynı yakıyor, siz onlarda alınmaz diyeceksiniz biliyorum ama yani Broadway en az yakan araç gidip onu alıp ona binmek mi gerekiyor. Kıyaslama yaparken segmente, donanıma ve üzerine verilecek paraya bakılmalı hocam. Qashqai 7-9 Litre arası yakıyor şehiriçinde Tiggo 8 Pro D segmenti olmasına rağmen 9-11 Litre yakıyor şehiriçinde aradaki farkı kimse önemsemez.

Arabalar çok yakmıyor maalesef ülkemizde akaryakıt çok pahalı