Sfenky adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
konuya dahil olmayacaktım çünkü bi tarafta dev php seniorlerinden ömrü boyunca php yazmış bir adam öbür tarafı tanımıyorum ama kısa olarak özetlersek;

Web sitelerinin arama motorları tarafından nasıl indekslendiği ve sıralamalarda nasıl yer aldığı konusunda birçok faktör rol oynar. PHP sürümü gibi teknik detayların bazı dolaylı etkileri olabilir, ancak bu genellikle SEO'nun ana unsurları arasında yer almaz. Daha belirgin faktörler içerik kalitesi, site yapısı, kullanıcı deneyimi, ve sayfa yüklenme hızıdır.

PHP sürümünün arama motoru banlamaları üzerindeki etkisini anlamak için aşağıdaki noktaları dikkate almak önemlidir:

1. **Güvenlik* Eski PHP sürümleri güvenlik açıklarına sahip olabilir. Güvenlik açıklarına sahip siteler hacklenme riski taşır. Hacklenmiş içerik veya kötü amaçlı yazılım barındıran siteler Google ve diğer arama motorları tarafından banlanabilir.

2. **Performans* Yeni PHP sürümleri genellikle daha iyi performans ve daha hızlı sayfa yükleme süreleri sunar. Sayfa yüklenme süresi, Google'ın sıralama faktörlerinden biridir; daha hızlı yüklenen siteler genellikle daha iyi dizinlenir.

3. **Uyumluluk* Yeni PHP sürümleri daha yeni ve daha etkili eklentiler ve çerçevelerle uyumludur. Bu, geliştiricilerin daha etkili ve kullanıcı dostu siteler oluşturmalarına yardımcı olabilir.

PHP sürümü doğrudan bir SEO faktörü değildir, ancak dolaylı yoldan güvenlik, performans ve uyumluluk gibi konular üzerinde etkili olabilir. Yani, PHP sürümünüz ne kadar güncel ve güvenli olursa, sitenizin genel sağlığı ve performansı o kadar iyi olur ve dolaylı yoldan arama motoru sonuçlarında daha iyi performans gösterebilir.

Sonuç olarak, PHP sürümünün doğrudan Google banlamalarında bir etkisi olduğunu söylemek doğru olmaz; ancak dolaylı etkileri göz ardı edilemez. Web sitenizin güncel, güvenli ve hızlı olduğundan emin olmak için PHP sürümünüzü güncel tutmanız her zaman iyi bir uygulamadır.
Çok teşekkürler beni Anladığınız ve ne anlatmak isteğimizi özetlediğiniz için.