ChatGPT 4o karışık bulanlar için:

Aracım Hakkındaki İlk İzlenimler ve Deneyimler

Neden Almak İstiyordum?

Öncelikle, aracın özellikleri ve performans potansiyeli beni cezbetti. Piyasadaki ön yargılara rağmen, Çin malı olması beni caydırmadı; aksine uygun fiyatlı ve donanımlı bir araç arayışımda cazip bir seçenek oldu. Ayrıca, aracın çok merak edilmesi ve hakkında yeterli bilgi olmaması da beni deneyimlerimi paylaşmaya itti.

Aracı Teslim Aldıktan Sonra İlk Deneyim

Aracımı teslim aldığım andan itibaren heyecanlıydım. İlk gözlemim, aracın sunduğu konfor ve iç tasarımın kalitesiydi. Koltuklar oldukça rahat ve sizi saran bir yapıya sahipti, bu da güven hissi veriyor.

1 Aylık Kullanımdan Sonraki İzlenimlerim

• Yakıt Tüketimi: Şehir içinde ve şehir dışında farklı yakıt tüketim değerleri gözlemledim. Şehir içinde klima açıkken 10.8 litre yakıyor, bu da aracın motor hacmi ve ağırlığı göz önüne alındığında oldukça ideal.
  • Koltuk ve İç Tasarım: Koltukların rahatlığı ve iç tasarımın kalitesi dikkat çekici. Ancak kablosuz şarj yeri kullanışsız olmuş, verim alamadım.
  • Lastik Basıncı: Fabrikadan 45-50 PSİ olarak ayarlanan lastik basınçları, çukurlarda hissettirmese de plastik kasislerde rahatsız ediyordu. Basıncı 35 PSİ’ye düşürdüğümde bu sorun çözüldü.
  • Kalkış ve Vites Geçişleri: İlk başlarda ani kalkışlarda gecikme yaşarken, şu an bu sorun tamamen ortadan kalktı. Araç artık çok seri kalkış yapıyor ve vites geçişleri hissedilmiyor.
  • Performans: Aracın performansı mükemmel. Kalkış ve hızlanma konusunda çevremde rakip bulamadım. Bu ağır aracın bu denli performanslı olması beni çok tatmin etti.
  • Sessizlik ve Yalıtım: Araç oldukça sessiz ve yalıtımı çok iyi. Rüzgar sesi 130-140 km/h hızına kadar hissedilmiyor ve rahatsız edici bir seviyede değil.
  • Manevra Kabiliyeti: Araç uzunluğu sebebiyle şehiriçinde tam manevralarda arkanın hafif savrulduğunu hissediyorum ama bu bana keyif veriyor.
  • Dayanıklılık: İlk başlarda aracı üzmemeye kararlıydım ama 5 yıl 100 bin km garantisiyle çeşitli zorlu koşullarda test ettim. Kasislerden, çukurlardan geçtim ve en ufak bir trim sesi veya alt takımdan gelen bir ses yaşamadım.
  • Frenler: Frenler hakkında çok şikayet duymuştum ama şu an herhangi bir problem yaşamıyorum, normal geliyor.
  • Güneş Alma Sorunu: Qashqai’ye oranla park halindeyken ön camdan ciddi bir güneş alıyor ve bu da ön konsolun, direksiyonun ve orta vites konsolunun ısınmasına sebep oluyor.
  • Yakıt Deposu: 51 litre yakıt deposu var ancak 10 litre kaldığında yakıt az uyarısı veriyor, bu pek hoşuma gitmedi.
  • Çevre Görüş Sistemi ve Kameralar: Aracın çevre görüş sistemi ve kameraları Qashqai’den daha iyi, bu da park etmeyi kolaylaştırıyor.

Genel Değerlendirme

Marka hakkında ifade etmem gereken en önemli şey, önündeki amblem başka bir ülkenin malı veya markası olsaydı, ön yargılı insanların bile gözü kapalı alacağı bir araç olurdu. Kalitesiz diyebileceğim hiçbir şey yok, henüz hiçbir arıza veya problem yaşamadım. Ancak, yedek parça temini ve yetkili servislerin tutarsızlıkları gibi sorunlar mevcut. Bu konuların çözülmesi gerekiyor.