başınız sağolsun. günümüzde her şeyimiz depoladık. pek çok mail, hesap, bilgi ve belgemiz var. site verileri, sohbetler, mesajlar falan. geçenlerde eski laptop ve harici harddiskimi sıfırladım. ne var ne yok sildim. fotoğraf video falan depolamayı zaten sevmem. düşündüm de öldüğümde kimse hiçbir cihazıma erişsin istemem. eşime de söylemiştim. senden önce ölürsem bilgisayarımı ve telefonumu sıfırla, hiçbir belgemi okuma saklama ne varsa sil temizle dedim. saklım gizlim olduğundan değil. şifrelerimi eşim biliyor. amaç kişisel alana saygı. benim alanım benim cihazlarım ve hesaplarım beni ilgilendirir. ben de kimsenin özelini merak etmem. ölüm de aynı. öldüğümde geride hiçbir şey bırakasam yok. başkası ölse onun hesaplarını da asla incelemem. silerim sonsuza kadar. merak bile etmem. kişi ölünce eşyalarıyla defnedilirmiş eski çağlarda. bence öyle olmalı. telefonumuz ve bilgisayarımızla gömülelim. bu da benim bakım açım. çünkü insan ölünce kendini savunma hakkı kalmıyor artık. ve cevap veremiyor ya da itiraz edemiyor. bu çok acı.