Hocam bizim bi kulağımız arkası kalmış. Hiç birine ses çıkarmadınız, turkcell in yaptığımı sıkıntı oldu.

Arabada ÖTV olayı sadece Türkiye var. Diğer ülkelerde böyle bir şey yok. (Türkiye de 2002 de yürürlüğe girdi)

Dolaylı vergiler %70 e ulaşmış. Gıda enflasyonu almış başını gidiyor.

Vergiler o kadar arttı ki, fiyatlar o kadar yükseldi ki, şuanki nesilin sıfırdan ev, araba veya iş yeri kurma ihtimali sayısal loto tutturma ihtimaliyle aynı. (Tabii aileden mal, mülk kalanlar istisna)

Vergi konusunda hakkınızı yenildi. Son 20 yılda sırtınıza yüklenen verginin haddi hesabı yok.

Üniversite okuma konusunda keza aynı şekilde. Ben üniversite okurken asgari ücret 700-800 civarındaydı. Burslar 250-300 TL civarındaydı.
Yani burs/kredi asgari ücretin 1/3 kadardı. Benim bulunduğum şehirde Kiralar 400-500 TL civarındaydı. Sobalı evler daha da ucuzdu.
Şuanki durumda ise asgari ücret 17.000 TL, Üniversite bursu 2000 TL, Kiralar 15.000 TL Sobalı ev kiraları 10.000 civarı (benim bulunduğum şehirde)

Emeklilik konusunda aynı şekilde 99 öncesi işe girenler 38-43 yaşında emekli oldu. (18 yaşında işe girmiş birisi en geç emekli olan 50 yaşında emekli oldu.)
Şuanki kuşak ise 65 yaşında emekli olacak.

Şura da tek tek saymaya kalksam kitap yazarım. Yabancı ülkelerde kıyasladığımızda zaten çok hakkımız yeniyor. Ancak Eski TR ile yeni TR yi kıyasladığımızda bile çok geri gittik. Şuanda kuşak, modern köleye dönüştüğünün farkına bile varamıyor. Tek dertleri internet faturaları, telefon faturaları ve sosyal medyalara giriş yapabilmeleri.