Ona çok ihtimal vermiyorum çünkü anti-seo gibi çalışmalarda artniyetli olarak kullanılabilir, bu sebeple Google'ın asıl siteyi belli kriterlerde koruduğunu düşünüyorum. Tabii bu benim yorumum. Birçok arkadaş ile aslında bu link reddetme ve spam backlink konusunda fikir alışverişinde bulundum; kimisi disavow kısmı önemsiz zaten Google bunları otomatik reddediyor & temizliyor diyor, kimisi önemli zararlı linkleri temizlemek lazım diyor. Mantıken benim yorumum; eğer gereksiz bir işlem olsaydı Google bu reddetme aracını hala aktif tutmazdı. Birçok eski servisi gibi devre dışı bırakırdı ancak hala aktif şekilde kullanılıyor. Bu sebeple reddetme işleminin önem arz ettiğini düşünüyorum ancak hangi kriterlerde, ne oranla red yapılıyor, yapılan redleri ne kadar dikkate alıyor bunu bilmiyorum.
şmdi pcye geçince grafiği detaylı gördüm. 1 temmuzdan beri consoleda veri sorunu var, pek çok sitede sizdeki gibi oldukça düşük sonuçlar var. bu console sorunu sizle alakalı değil, analytics, yandeks metrika vs. ile takip ederseniz göreceksiniz o kadar düşüş olmadıgını muhtemelen