Muteber adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
hiçbir şahıs şirketi (işletme veya bilanço) malesef kendi defterini tutamaz. Beyanname göndermek için yetkili bir muhasebecinin olması lazımdır.

Basit usul yılda bir defa muhasebeciye giderek beyanname verir.
Belli koşulları vardır. yıllık alım tutarının 2024 yılı için 690.000 TL'yi ve yıllık satış tutarının 1.100.000 TL'yi geçmemesi. gerekmektedir.

Basit Usule Tabi Olmanın Şartları:
Kişinin kendi iş yerinde çalışmış ve bulunmuş olması,
Ticari, zirai ve ya mesleki faaliyetleri sebebiyle gerçek usulde gelir vergisine tabi olmaması gerekir.
Kira bedelinin kiralanmış olması halinde ise yıllık kira bedelinin toplamının büyükşehir belediye sınırları içinde 2024 yılı için 55.000 TL, diğer yerlerde 34.000 TL aşmaması gerekmektedir
hiçbir şahıs şirketi (işletme veya bilanço) malesef kendi defterini tutamaz. Beyanname göndermek için yetkili bir muhasebecinin olması lazımdır.

Yukarıda ki beyanınıza istinaden,

Muhtemelen mesleğiniz bu sektör üzerine fakat süreçler değiştiğinden kaçırmış olabilirsiniz. Vergi Dairesinden bu işlemlerin mükellefler tarafından yapılabilirliğini sorgulatabilirsiniz.