Woo, Wordpress eklentisi, Opencart ise başlı başına bir e-ticaret yazılımı. Wordpress 'i, kurulumu ve kullanımı kolay olması nedeniyle pek çok projem için tercih ederim. Fakat e-ticaret konusunda istediğimi alamadım. Yıllar önce Woo ile bir e-ticaret sitesi oluşturayım dedim, tişört bedeni eklemek gibi son derece temel bir konuda bile sıkıntı çıkardı. Araştırmalarım neticesinde ücretli eklenti gerektiği sonucuna vardım ve Woo kullanmaktan vazgeçtim. Belki günümüzde bu ücretsiz ve kolaydır, bilemiyorum... Fakat bu denli temel bir konuda sıkıntı çıkarması, daha farklı konularda da sıkıntı çıkarma ihtimalinin yüksek olduğunu düşündürdü... Opencart 'ta bu imkan çok daha rahat, eklentisiz (ücretsiz) ve kapsamlı. Ayrıca Woo 'nun yönetim paneli yapısı bana çokta profesyonel gelmiyor.
Opencart 'ta mükemmel denemez. Çok kırılgan bir yapısı var. Bir eklenti, küçük bir versiyon farkı nedeniyle uyum sağlamayabiliyor. Hatta eklenti versiyonla uyumlu olsa bile tema ile uyum sağlamayabiliyor. Hatta ve hatta her hosting ile uyum sağlamayabiliyor. Versiyon güncellemesi yapmayı düşünmek bile çok zor çünkü bir problem çıkma olasılığı çok yüksek. Tabi, e-ticaret için çok kapsamlı bir yapısı olmasının bunda etkisi büyük. Çok kapsamlı yedek alınması gerekiyor çünkü Root 'a da sistemin çalışmasında rol oynayan dosyalar atılıyor. Hız konusunda Opencart 'ın bir sıkıntısı yok. Şu anda bizim sitemiz mobil %79, masaüstü %99.
Birkaç ürünlük, basit bir e-ticaret sitesi kurmaya karar verirsem Woo 'ya bir şans daha vermeyi düşünüyorum. Fakat sağlam bir e-ticaret sitesi kurmayı düşündüğümde, yıllardır aktif olarak kullanmam nedeniyle Opencart 'ı tercih ediyorum.