Kullanıcı yetkilerini kullanmak gayet kolaydır:
Yetkiler tanımlar ve bu yetkilere kullanıcılar eklersiniz. Yetkilendirme konusunda harika bir yazılımdır. Bu konuları yakından irdelemek için
burayı inceleyebilirsiniz.
İki sene kadar kullandım, webde yayınlamak dışında epeyce kullandım, epeyce işimi gördü. Yayınlamadığım 8-10 kadar proje yaparak tecrübe etmeye çalıştım. 2 projede ise aktif kullandım. Epeydir elimi sürmedim, yeni bir yazılım için ihtiyacım olmadı.
Konuyu açtığımda kullanmış olan, bilenlerin yapacağı kıyaslara ihtiyacım vardı açıkçası, biraz çekiniyordum basit bir şey olur, boşuna uğraşırım diye. Ama ilerleyen süreçte lisans alıp çalıştıktan sonra memnun kaldım.
1 tane aşevi yönetim sistemi yaptım. Benzerini görmedim, piyasada ihtiyacıma yönelik bir yazılım bulamadığım için hazırlamıştım. Yemeklerin ihtiyaç listelerinin oluşturulmasından karavanaya girmesine, oradan çıkıp paketlenmesine, oradan araçlara yüklenmesine ve teslim edilmesine kadar, barkod sistemi ve navigasyon hazırlığı ile birlikte komple bir sistem oldu. Bir arkadaşın da büyük desteği ile 15 günde yayına hazır hale gelmişti (tabi ileri özelliklerini ondan sonra yavaş yavaş yapmıştım) ve o esnada epeyce özelliği tecrübe etme fırsatım olmuştu. Bu yazılım halen günlük 10.000 kişilik yemek kapasitesi olan bir aşevinde bazı özellikleri kullanılıyor.
1 tane kütüphane yönetim sistemi yapmıştım, 150.000'den fazla basılı ve dijital eserlerin online ve fiziksel ortamda yönetimi ile ilgili. 3.000 eserle ilk seviye testlerini yapmıştım. Rezervasyon dışındaki kısımları büyük ölçüde tamamlanmıştı. Özel kullanıma yönelik bir çalışma; bir kuruluşun kendi ihtiyaçlarına özeldi Alanında çok iyi bir çalışmaydı ama yayına almadan evvel projede değişikliğe gidildiği için tamamlamamıştık. Özellikler bazında ibb kütüphanesini örnek almıştım onu yaparken.
1 tane personel yönetim sistemi hazırladım. Mesai İK yönetimiyle başlayıp, detaylı kartları, maaş sistemleri, giriş çıkışlarından hakedişlerine, performans değerlendirmelerinden izin yönetimlerine, envanter ve zimmetine kadar her şeyin içinde olduğu komplike bir yazılımdı. Bunun da performans kısmı hariç kalanları tamamken ve kısmen aktif kullanıma geçmişken kendi isteğimle projeyi tam haliyle yayınlamadan sonlandırdım.
Filemaker uzmanı olmadım açıkçası ama o kısa zamanda çok çalışıp epeyce tecrübe etmiş oldum. Takriben 1-1,5 sene kullandım, 1,5-2 senedir de pek elimi sürmedim. Şimdi açsam epeyce bir şeyi hatırlamak için uğraşmam gerekir. Artık yazılımla neredeyse hiç ilgilenmiyorum, bir iki projenin işleyiş yönetimini yapıyorum sadece, yazılım beni çok yoruyor... Yaş ilerledi, stresi ağır gelmeye başladı.