Hocam sadece 2024 yılına ait çiğ süt fiyat artışları
2024 YILITL/litre1 Ocak - 21 Ocak11,50*22 Ocak - 30 Nisan13,50*1 Mayıs -14,65*
Mart ayından bu zamana kadar peynir aldığınız yer zam yapmamışsa helal olsun demek lazım. Üreticiye yapılan bu artışla kalmıyor tabii ki bunun yanında yem vb. ürünlere de zam geliyor, petrol zammından dolayı yakıt ambalaj vs fiyatı da aynı şekilde artıyor. Tüketiciye ulaşana kadar bir çok maliyet kaleminden geçiyor sanırım işte bir kilo peynir için kaç lt süt vs hesabını bilmiyorum. Ama elektrikti, lojistikti, finansmanıydı vs sürekli bir zam. Önümüzdeki ay elektrik zamlarını yansıtırlar yakıta gelen ve gelecek olan ötv zamları da yansır bu döngü devam eder. 1 sene boyunca her şeye zam geldikten sonra artık baz etkisi ile yüzde olarak az gözüken enflasyonu artmadı demekte bilmiyorum. Ücretleri artırmayıp sadece vergileri artırıp sorunu çözdüğünü sanmak ta bilmiyorum. Asgari ücretli çalışan değilim ama yazık insanlara
Geçen yıl aynı zaman da 100 TL olan ürün bu yıl 200 TL olup son ay 203 tl olunca enflasyon %1.5 demek ve insanları bir şeyler yapıldığına inandırmak bana göre günü kurtarmaktan başka bir şey değildir. Allah herkesin yardımcısı olsun.