Aracın varsa basit küçülebilir eşyalar tercih etmeyebilirsin o konuda kendine fazla sorun yaratma. Çadırın kurulum konusunda komplike bir çadır kesinlikle gitmeden önce bahçene veya çatına vs. kurmayı denemelisin.
Rahat bir uyku için kesinlikle çadırın altındaki kozalak ve taşları temizle, bu çok önemli yoksa hem çadırına zarar verirsin, şişme yatak kullanacaksan yatağına, mat kullanacaksan da uyku konforuna.
Kafa fenerine önem vermelisin çünkü tek elinle fener tutup diğer elinle çalışmak seni oldukça zorlayabilir. Bunun yanında kesinlikle yakıcı ve kesicilerin sağlam olsun, seni yarı yolda bırakmasın bu konuda kesenin ağzını açık tutmalısın.
Nerede kamp yapacağını bilmiyorum, eğer göl kenarında yaz aylarının çok sıcak geçtiği bir alan ise kesinlikle başka bir rotasyon düşünmelisin. Kafa fenerinde veya çadır fenerinde kırmızı ışık kullanmakta sinekleri çadırından veya kendinden uzaklaştırmaya yardımcı olabilir diğer bir yardımcı ise Sinkov gibi losyonlar olabilir. Ben yaz aylarında kamp yapmaktan nefret ediyorum bu sebeple biraz daha soğuk geçebilecek güvenli rotasyonlar bulmaya gayret göstermelisin.
Şimdiden güvenli ve bol eğlenceli bir kamp dilerim.
--
Yastıklar: Linkini belirttiğiniz yastıkları almayın, dokusu kötüdür ve ciddi derecede yakar. Aracınız varsa normal yastık atın araca, yoksa da tercih etmeyin.