aslında geçengün benimde aklıma geldi bu konu. Sizinkine benzer bir düşünce ile biraaz farklı.
Eskiden bir şeyler öğrenmek için konular açılırdı. Şu kodu yazdım şurasında hata aldım bakabilirmisiniz. Siteme şu özellik koyacağım nasıl yaparım gibi bilgi alışverişi olur gençler yeni bir şeyler öğrenmek için mücadele ederdi. Şimdi ne yazık ki kısa yoldan zengin olma hayali çoğaldı.
Bu olay aslında bu forumluk değil gençlerimiz şimdi bir şeyler öğrenmek istemiyor. Yanıma staja gelenler veya yanımda çalışan gençler çoğunlukla gününü doldurma derdinde.
"Eskiden bir şeyler öğrenmek için konular açılırdı. Şu kodu yazdım şurasında hata aldım bakabilirmisiniz." Her konunun altına ücretli destek olabilirim hocam yazan kişiler bitirdi.
2018'de forumdan birisi bilgisayarıma bağlanıp 3 saat boyunca anlatarak kod yazmıştı. Bana iyi örnek oldu ne zaman yardım isteyen birisi olursa aklıma o kişi geliyor, birçok kişinin ücretsiz hatasını düzelttim hatta ekleyeceği yeni özelliklerde bilgisayarına bağlanıp yardımcı oldum. Eskisi kadar aktif olamıyorum ama her şeyi ticarete döken, 50₺'lik işte olsa para isteyen tayfa bu yardımlaşma olayını bitirdi.