Hocam bağlı istemciye bakıyorum 20 adet görünüyor ama aslında daha fazla cihaz aktif. Subnet konusunu bilmiyorum siz yazınca internetten biraz araştırdım gruplandırdığımız bir alt ağ yok.
Turktelekom ana modeminde DHCP sunucusu aktif. Buradan 32portlu netgear switche internet veriliyor. Buradan da odalara dağılıyor. laptopların olduğu oda da tp-link wifi internet dağıtıcı var. Buna bağlanan kablosuz cihazlar otomatik ip almakta sorun yaşıyor.
İlk mesajınızda gördüm /24 subnet kullanıyorsunuz yeterli. Networkunuzda modem harici switch ve acces point gibi cihazlar var ise bu cihazların DHCP sunucuları açık olabilir ve bu cihazlarda IP dağıtıyor olabilir bu cihazlarında varsayılan IP leri modeminiz ile aynı IP ye sahip olabilir bunlarıda kontrol etmenizde fayda var. Bu cihazların DHCP sunucularını kapatmanız yada RELAY DHCP olarak modeminizin IP sini yazmanız gerekmektedir.