Misafir adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
hizmet sektörü cidden maaşına değecek bi iş değil, çoğu yerde asgari + tip box üstünden yürür, gün sonu bakıyorsun herkes kart çekmiş, nakit kullanan kalmadı, bu fiyatlarla neden bahşiş vereyim algısı var. olan yine çalışana oluyor, part time öğrenci değilsen ekstracı değilsen inanın düzenli yapılacak meslek değil hiç birisi, otelinden tut alacart restorantından barına kadar çalıştım, en güzel para yalan yok bardaydı, racon bilen adam gelir boş geçmezdi, gerçi onda bile azdı ama hiç yoktan iyidir kafası işte, zorda kalmadıkça inanın yapılacak içinde bulunacak sektör değil, ne sosyal hayatın kalır, ne haftasonu düğüne cemiyete katılabilirsin (çarşamba,cuma, cumartesi, pazar) imkanı yok izin alamazsın. yarasa gibi yaşarsın uyu uyan iş, bi ton sıkıntılı kişiyle uğraş eline geçen para ayda 18-19 bin totalde... insanla uğraşmak zor, aç yada sarhoş insanla uğraşmak dahada zor, risk alıyorsun, kesinlikle çalışılacak işler değil, o sektörde olup uzun vadeli çalışıp güzel kazananlarda inan feleğin çemberinden artık geçmiş kişilerdir. Allah affetsin öğrenciyken çalıştım, bi daha hizmet sektörüne girmemeye bende tövbe ettim, gider şerefimle limon satarım, simit satarım gocunmam ama o paraya o ağız kokusunu çekmem, kimseyi eyleyemem, piskoloğa gitse 1 saatine 4000 ödeyecek adam bi biraya sana bi sarar sabaha kadar derdini anlatır, senin eline geçen ne ? sıfır...
Hocam harika söyledin bu gün kirli sakallı bir abi bir bardak viski söyledi 2 saat masaya getir götür yaptım bir peçete istiyor bir çakmak istiyor sigara cart curt Dükkanı kapattık ona rağmen oturdu kalkarken yanıma geldi bahşiş vericek diye bekledim heyecanlı heyecanlı geldi kardeşim bi ıslak mendil verirmisin dedi verdim yüzüme bile bakmadı gitti