bakis adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Bu websitesindeki tüm ürünler var elimizde xray hariç. https://www.porima3d.com/
Hepsini aldık diyorsunuz, asa filament ile %100 dolgu verdin mi ?
Tarama yaptığınız uzuvu referans alarak, step dosyasına çevirdiniz mi ?
Uzuv dosyasını 3d yazıcıda basarken, açı kullandınız mı ?

4 Senedir şu sektördeyim, en sevmediğim kişiler 2 aylık bilgi ile herşeyi bildiğini zanneden kişilerdir.

Ben bile yeri geldiği zaman abilerime soruyorum.
  1. Şimdi size söyleyim kullandığınız filamentin hammaddesini bilmeden nasıl cevap verelim ?
  2. Tarama dosyalarını çeviremiyorsunuz daha mesh. Bununla elde ettiğiniz veri ile nasıl sağlıklı baskı alabileceksiniz.
  3. Bu mesh dosyalarını çevirmeniz gerekiyor kısacası mesh üzerinden referanslı katı modelleme. Daha sağlıklı dilimleme için bilinebilir tasarım. Ancak benim .step dediğim dosyası .stl olarak anladığınızdan adım gibi eminim.
  4. Çevirdiğiniz dosyaların baskısında kullandığınız hammadde, iç doluluk oranı, baskı açısı hepsi önemli bir rol oynuyor. (porimanın tüm filamentleri var xray hariç. Bu ukalaca tavra karşı bunları yazmak istemezdim ancak bilgiye kapalı insana ne yazsanız boştur, belki bir ziyaretçi okursa ona faydası dokunsun.
Ben basit bir tarayıcı kullanayım, yapay zeka bunu .step tanınabilir bir katı modele çevirsin. Yok öyle bir dünya.
3d yazıcı ile bir protez bacağı daha uyguna üretemezsin. Yaptığın bacak için %100 dolgu oranı ve kapalı kasa endüstriyel bir makine ve ABS + ASA gibi filamentleri kullanman gerekiyor.

Kısacası size ne kadar bilgi versek her şeyi bildiğinizi zannediyorsunuz.