Bir tür gelişim bozukluğu olan Köksal baba çevresinde maskot olmuş. Sosyal medyada da fenomen olmuş. Bir yönüyle sosyal hayatın içinde olması, çevresindeki insanların yardımını ve desteğini görmesi olumlu bir şey.
https://www.youtube.com/c/K%C3%B6ksalBabaOfficial

Ancak diğer yandan da insanların kendinden zayıf olan bireyleri eğlence malzemesi yapmasını doğru bulmuyorum. Yaşadığımız toplum içinde bunun sayısız örekleri var.
Otistik, engelli sakat vb bireyleri şakalarına alet eden insanlar güya bunu iyilik için yaptıklarını söylüyorlar. Ben ise bunu maymun kedi ve köpek gibi hayvanlarla yapılan eğlenelere benzetiyorum. Bu hayvanları doğal yaşam alanlarından alıp eğlence malzemesi yapan insanlar var. Yemeğini suyunu veriyorum diye bu hayvanlara iyilik yaptıklaın ızannediyorlar. Oysa ki kendi eğlencelerine alet edip, onu özgür ve özgün hayat alanından koparıyorlar.

Tıpkı hayvanlara yapıldığı gibi insanlar da çeşitli dönemlerde eğlence malzemesi yapılmıştır. Şu haberde bahsedildiği gibi, sözde ilkel ve vahşi gördükleri insanları zincirleyip kafese koyup gezdirmişler insnlara teşhir edip üzerinden para kazanmışlar. Bir tür gelişim bozukluğu olan Köksal baba çevresinde maskot olmuş. Sosyal medyada da fenomen olmuş. Bir yönüyle sosyal hayatın içinde olması, çevresindeki insanların yardımını ve desteğini görmesi olumlu bir şey.
https://www.youtube.com/c/K%C3%B6ksalBabaOfficial

Ancak diğer yandan da insanların kendinden zayıf olan bireyleri eğlence malzemesi yapmasını doğru bulmuyorum. Yaşadığımız toplum içinde bunun sayısız örekleri var.
Otistik, engelli sakat vb bireyleri şakalarına alet eden insanlar güya bunu iyilik için yaptıklarını söylüyorlar. Ben ise bunu maymun kedi ve köpek gibi hayvanlarla yapılan eğlenelere benzetiyorum. Bu hayvanları doğal yaşam alanlarından alıp eğlence malzemesi yapan insanlar var. Yemeğini suyunu veriyorum diye bu hayvanlara iyilik yaptıklaın ızannediyorlar. Oysa ki kendi eğlencelerine alet edip, onu özgür ve özgün hayat alanından koparıyorlar.

Tıpkı hayvanlara yapıldığı gibi insanlar da çeşitli dönemlerde eğlence malzemesi yapılmıştır. Şu haberde bahsedildiği gibi, sözde ilkel ve vahşi gördükleri insanları zincirleyip kafese koyup gezdirmişler insnlara teşhir edip üzerinden para kazanmışlar. https://www.aydinlik.com.tr/haber/ba...nsanlar-209740

Türkiyede insanları yakından tanıdıkça, kendisini üstün gören, kendisinden üstün olanlara yancılık ve yalakalık yapan, kendinden zayıf olanları ise ezen ve eğlence malzemesi yapan sayısız insana şahit oldum.

Köksal babanın eğlence malzemesi yapılmasını birçok kişi olumlu karşılamış. Ancak ben bunu doğal ve iyi niyetli bulamıyorum. Eğlence adı altında engelli bir bireyi eğlence maskotu haline getirmeyi doğru bulmuyorum.

Türkiyede insanları yakından tanıdıkça, kendisini üstün gören, kendisinden üstün olanlara yancılık ve yalakalık yapan, kendinden zayıf olanları ise ezen ve eğlence malzemesi yapan sayısız insana şahit oldum.

Köksal babanın eğlence malzemesi yapılmasını birçok kişi olumlu karşılamış. Ancak ben bunu doğal ve iyi niyetli bulamıyorum. Eğlence adı altında engelli bir bireyi eğlence maskotu haline getirmeyi doğru bulmuyorum.