makine teknisyeniyim stajı vs savunma sanayisine parça üreten biryerde yaptım şunu diyim göründüğü kadar kolay değil 1 2 ay ustanın yanında kaldığında ki imkansız çünkü ustalar ilgilenmez genelde sök takçıların yanına verirler. Sana G kodlarını göstermez kendiside tam bilmiyodur bilse zaten usta olur
2. olarak kimse kimseye yardım etmez yükselmesini istemez
3. olarak şunu diyim talaş dökmek cnc temizliği getir götür vs yaparım yeri geldiğinde tuvalet temizlerim diyosan.
4. olarak eğer bir belgen varsa sök takçı olarak işe başlayabirsin kodlara karışmazsın işin sadece parçayı sök yenisini tak makineyi başlat bu kdr görevin.
sana asıl işi diyim genelde usta başları cam yazar yazılımla ilgileniyosan direk cam öğren solidworkste geliştir kendini.
bu üretim bölümü içindi ek olarak birde kalite kontrol kısmı var kurumsal firmalarda
orda da en fazla parayı cmm operatörleri alır üretim alanına göre daha rahattır ve iyimser yaklaşırlar sohbet döner vs vs
genel olarak böyle, hem kalite hem cad cam hem üretim bölümünde yeri geldiğinde tesfiye bölümünde öğrenmeye çalıştım en rahatı seni depresyona sokmucak yer kalite kontroldür
ülkede neden cnc operatörü gelişmiyor öğrenmiş oldum teşekkürler